Godinu dana se bori s rakom, ovih dana posebno mu je teško: Ono što kralj Charles sad preklinje Harryja slama srce

Izvor iz palače ispričao je da kralj gaji san o obiteljskom jedinstvu.

Profimedia

Kralj Charles navodno ima samo jednu želju za svoj 76. rođendan sljedećeg mjeseca, a to je vidjeti svoje sinove Williama i Harryja u dobrim odnosima. Odnos dvojice prinčeva narušen je nakon Harryjevih memoara 'Rezerva' i intervjua koji su on i supruga Meghan Markle dali Oprah Winfrey, u kojem su u prilično negativnom tonu govorili o kraljevskoj obitelji.

Izvor iz palače ispričao je da kralj gaji san o obiteljskom jedinstvu.

'Kralj Charles najviše želi ponovno uspostavljanje mira u svojoj obitelji. Želi povući crtu ispod svojih prošlih svađa i da se princ William i princ Harry slažu, a koji je bolji trenutak od njegovog rođendana da ih spoji', rekao je.

Profimedia 

Unatoč tome što je izdržao svoje bitke, uključujući javno otkrivanje vlastite dijagnoze raka ranije ove godine, kralj Charles ostaje predan svojim kraljevskim odgovornostima, izvještava Irish Star.

'Prošao kroz puno toga otkako je postao kralj i bio je galantan u izvršavanju svojih dužnosti dok se suočavao s vlastitim zdravstvenim problemima, nakon što je ranije ove godine objavio da ima rak. Sada ne želi ništa više od toga da stvara uspomene sa svojom ženom, sinovima i unucima. To je ono što najviše cijeni, naročito sad kad se približava njegov rođendan', rekao je.

Loš odnos princa Harryja s ocem Charlesom i bratom Williamom predmet je brojnih nagađanja.

Profimedia 

U svojoj knjizi 'Rezerva' Harry je ogolio svoj život u kraljevskoj obitelji i napao njene članove. Posebno je istaknuo kraljicu Camillu, navodeći da je novinarima plasirala priče o njemu.

Izvor je otkrio malo više o duševnom stanju kralja.

'Otkako je naslijedio krunu, proveo je puno vremena istražujući teologije i proučavajući njihova središnja načela, uključujućI i prirodu oprosta', rekao je.

U razgovoru za Daily Mail, insajder je otkrio da je Charles 'duhovno nahranjen' nakon razgovora s klericima, što je dovelo do veće spremnosti da se pomiri s Harryjem, koji posljednje četiri godine živi u Kaliforniji s Meghan Markle i njihovom djecom, princem Archiejem i Princeza Lilibet.