Britanska kraljevska obitelj posljednjih tjedana proživljava jako teško razdoblje. Nedavno je otkriveno da kralj Charles i njegova snaha i buduća engleska kraljica Kate Middleton istovremeno imaju rak.

Oboje su se zbog bolesti povukli sa svojih dužnosti, a teret su preuzeli njihovi supružnici, kraljica Camilla Parker Bowles i princ William.

Budući da je Camilla bila ljubavnica njegova oca dok je bio u braku s njegovom majkom princezom Dianom, jasno je da su odnosi Williama i maćehe dugo vremena bili nategnuti, no čini se da se to u ovim teškim vremenima promijenilo.

Princ William i Camilla Parker Bowles
Henry Nicholls / PA Images / Profimedia 

'Nedavni događaji očito su jako zbližili Williama i Camillu. Ostavljeni su brinuti se o kruni dok se kralj i princeza oporavljaju. Njihovi će timovi uže surađivati kako bi koordinirali rasporede, a sigurna sam da su jedno drugome i emotivna podrška', započela je Jennie Bond, bivša kraljevska dopisnica za BBC.

'Njegovi osjećaji prema njoj bili su komplicirani, budući da je svjedočio majčinoj nesreći u braku. Ali zrelost je sa sobom donijela spoznaju da mu Camilla čini oca izuzetno sretnim... I princ sada zna da je ona ljubav njegovog života', dodala je.

Charles je vjerojatno sretan zbog ove neočekivane novonastale povezanosti njegovog sina i supruge, no jedna osoba, ako je vjerovati britanskim medijima, nije ni najmanje oduševljena.

Princ Harry
DPPA / ddp USA / Profimedia 

Naime, The Mirror piše da princ Harry ‘ne vjeruje’ u tu povezanost zbog razloga koji slama srca.

‘Harry ne vjeruje u to da se William sad dobro slaže s Camillom, on to doživljava kao izdaju. Šokiralo ga je kad je William shvatio da je Camilla zapravo draga žena, daleko od čudovišta kakvom su je smatrali kad su bili djeca’, ispričao je za The Mirror Tom Quinn, stručnjak za kraljevsku obitelj.

Ona iznimno dobro sluša i pokazuje suosjećanje, a Williama je to prilično dirnulo. Harry s druge strane to vidi kao još jedan primjer Williamovog popuštanja. Za Harryja se stvari nikad nisu stvarno promijenile otkako je njegova majka umrla’, objasnio je.

‘Za Harryja je tad Camilla postala zla maćeha, i ona to još uvijek je. To je jako tužno, ali pokazuje da je golema geografska udaljenost braće- Harryja u Americi i Williama u Londonu- samo fizička manifestacija njihove emotivne udaljenosti’, zaključio je.

Više fotografija kralja Charlesa i Camille Parker Bowles pogledajte u galeriji: 

Profimedia Princ Charles i Camilla Parker Bowles u braku su 17 godina