Dogodilo se nešto nepredviđeno: Kralj Charles morat će prekinuti svoje liječenje

S karcinomom se bori od početka godine.

ASH KNOTEK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kralj Charles sljedeći tjedan putuje u Australiju kako bi odradio službeni posjet i sve što on sa sobom nosi. Zbog toga je svoje liječenje od karcinoma privremeno stavio na pauzu.

75-godišnji kralj na putovanje odlazi 18. listopada i posjetit će Sydney, Canberru, a onda i Samoi u Južnom Pacifiku gdje će prisustvovati sastanku šefova vlada Commonwealtha. Ciklus liječenja nastavit će odmah po povratku u Veliku Britaniju.

PA IMAGES / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA 

Charlesovo liječenje dosada je bilo uspješno, zbog čega si je i mogao dozvoliti tako daleko putovanje.

Podsjetimo, dio kraljevskih obaveza Charlesa preuzeli su njegova supruga Camilla Parker Bowles i sin William. Predviđalo se da će se povući s dužnosti i tron prepustiti najstarijem sinu, ali to se nije dogodilo.

Profimedia 

'Prošao je kroz puno toga otkako je postao kralj i bio je galantan u izvršavanju svojih dužnosti dok se suočavao s vlastitim zdravstvenim problemima, nakon što je ranije ove godine objavio da ima rak. Sada ne želi ništa više od toga da stvara uspomene sa svojom ženom, sinovima i unucima. To je ono što najviše cijeni, naročito sad kad se približava njegov rođendan', rekao je izvor blizak obitelji.

Inače, koji oblik karcinoma je Charlesu dijagnosticiran još uvijek nije poznato.