'Kada sam je nazvao bila je bolesna': Dženan nakon spektakla u Lisinskom progovorio o prijateljstvu s Indirom Levak

Publika ga nije puštala s pozornice ni nakon tri sata.

Robert Gašpert

Omiljeni regionalni glazbenik Dženan Lončarević sinoć je ostvario san koji je dugo sanjao. Pred prepunom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog održao je svoj prvi veliki solistički koncert u Zagrebu i gotovo trosatnim spektaklom potvrdio zašto ga nazivaju jednim od najljepših muških glasova na estradi.

U organizaciji magazina Story, koncert je od početka do kraja bio romantično putovanje kroz ljubavne pop balade ovog umjetnika poput 'Verujem u nas', 'Laku noć', 'Dao sam ti srce', ali i mnoge druge koje je publika s njim pjevala uglas. Odmah po silasku s pozornice, Dženan nam je otkrio svoje dojmove.

Robert Gašpert 

'Cijeli dan me plaše tom pričom da će publika možda sjediti. Ja publiku na noge najčešće podignem u prvim taktovima i baš sam to i rekao na sredini večeri - da je ovo suprotno od svega onoga što su mi rekli. Jako sam sretan što je Zagreb reagirao na sve ovo što se večeras dogodilo. Jako mi je drago', rekao nam je pun dojmova Dženan.

Kao posebna gošća na koncertu nastupila je Indira Levak s kojom je snimio duet 'Lopovi u tami'. Indira je nakon dueta atmosferu dovela do usijanja izvedbom i dviju vlastitih pjesama, a Dženan nam otkriva i kako je reagirala kada ju je pozvao na koncert. 

Robert Gašpert 

'Mi imamo neku tako pozitivnu priču od samog trenutka otkad smo se upoznali do trenutka spoznaje da ćemo napraviti i ovaj duet... Gošća je bila i na mom koncertu u Beogradu. Kada sam je nazvao bila je bolesna, ispričala mi se što se nije javila i nazvala me natrag. Rekao sam joj: 'Ja radim Lisinski. Možeš mi biti gošća'. Odgovorila je odmah 'Naravno'. Nema tu puno priče. Indira je jedna pozitiva koju svaka kuća treba imati', rekao je Dženan koji je u set listu od 37 pjesama ubacio i brojne pjesme svojih kolega. Maestralno je izveo 'Da je tuga snijeg' od Dina Merlina, 'Ne vjeruje srce pameti' od Miroslava Škore, 'Što sad ljubav ima s tim' od Prljavog kazališta, no posebnu emociju izazvale su pjesme 'Cesarica' i 'U mom zagrljaju' od jedinog i neprežaljenog Olivera Dragojevića.

'To nikada nije karikiranje nego pokušaj otpjevati ih onako kako ih je on otpjevao. Nikad ne želim pjesmu bojati svojim glasom nego želim prezentirati kako je to radio autor ili pjevač u izvornom izdanju. Bog mi je dao talent da mogu donekle, ali nije to ni približno, pjevati Olivera', rekao je skromno Dženan.

Robert Gašpert 

Ni nakon tri sata izvedbi publika ga nije lako puštala s pozornice pa se u više navrata vraćao na bis i vidljivo ganut divnim reakcijama publike obećao da će ovaj koncert čuvati u najljepšem sjećanju.

'Uvijek se, kad je ovakva atmosfera, dogodi to da se pogubim kada smo uopće krenuli s koncertom i koliko traje. Imao sam tu set listu koja je stajala sa strane, ali prekrižio sam dosta svojih pjesama, nisam ih svirao iz više razloga. Želio sam publici u Zagrebu i u Hrvatskoj reći i pokazati da sam ja možda bio začetnik onoga što se zove otpjevati tuđu pjesmu, a ne prisvojiti je. Nego je otpjevati dušom i srcem da publici kažeš da je voliš, da je najprije volim ja, a onda da je i zajedno otpjevamo. Ubacio sam tih nekih tuđih pjesama, nadam se da je odabir bio dobar, a meni je bilo jako lijepo izvoditi ih na pozornici', kaže Dženan koji se veseli povratku u Lijepu Našu.

'Ja sam iskreno nadam da ćemo sad malo češće dolaziti u Hrvatsku, ne vidim nijedan dobar razlog zašto to ne bi bilo tako', zaključio je.

Više fotografija sa spektakularnog koncerta pogledajte u našim galerijama.