Nakon razvoda i nove djevojke: Mate Rimac može se pohvaliti još jednom novošću u svom životu

Mate Rimac se ove godine često pojavljivao u medijima, kako zbog poslovnih postignuća, tako i zbog promjena u privatnom životu.

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mate Rimac s članovima svoga tima danas pokazuje javnosti najnoviji superautomobil Neveru R i što je sve izgrađeno i napravljeno na kampusu tvrtke u Kerestincu.

Kako piše 24 sata, nova Nevera R agresivnija je verzija starijeg modela. Ima baterijski sustav od 108 kWh kao i 2017 konjskih snaga. To joj omogućuje postizanje brzine od 412 kilometara na sat. Ta se brzina smije postići samo uz nadzor proizvođača, a inače je ograničena na 350 km/h. Za ubrzanje do 300 km/H potrebno joj je 8.66 sekundi, a da bi došla do 100 km/h samo 1.81 sekunda.

Robert Gašpert 

'U Rimac Technology trenutno imamo ugovorene poslove vrijedne 2.9 milijarde eura, a dodatne projekte u pregovorima također vrijedne oko 3 milijarde eura. Radimo s nekim od vodećih proizvođača automobila, poput BMW-a, Porschea, Hyundaia. Rimac Technology je u svojim počecima razvijao i proizvodio tehnologiju za male, ograničene serije automobila, no sada je ušao u fazu velikoserijske proizvodnje. S druge strane, u Bugatti Rimcu radimo na razvoju jednih od najnaprednijih automobila današnjice. Imamo prodanih hiperautomobila u vrijednosti od 2 milijarde eura, čija proizvodnja već traje ili će uskoro započeti', prenosi Index Rimčeve vijesti.

Facebook 

Rimac se ove godine često pojavljivao u medijima, kako zbog poslovnih postignuća, tako i zbog promjena u privatnom životu. Tako je u lipnju objavljeno da se nakon tri godine braka razvodi od supruge Katarine. Tri mjeseca kasnije objavljeno je da je njegova Nevera s personaliziranim registarskim tablicama 'Magla' viđena u dvorištu obiteljske kuće PR menadžerice Valentine Blažeković u Donjem Miholjcu.

Facebook 

Valentina je na svom profilu na Facebooku objavljivala fotografije s Matom i njegovim automobilom, no vidjeti su ih mogli samo njeni prijatelji na Facebooku. Po Miholjcu se već neko vrijeme šuška da im je Rimac novi "zet", a kad se Nevera pojavila u gradiću mnogi su to shvatili kao potvrdu nove romanse.

Valentina je studirala na privatnom fakultetu u Zagrebu, a potom se zaposlila u odnosima s javnošću. Ovog ljeta otvorila je tvrtku za 'savjetovanje u vezi s poslovanjem i drugim upravljanjem'.