'To je bolesno': Najgori skandal kraljevske obitelji priredili su Charles i Camilla, cijeli svijet im se smijao

Poznato je koliko su paparazzi i tabloidi proganjali Dianu, ali ni Charles nije bio u potpunosti pošteđen pa je 1993. izbio skandal veći od bilo čega što je zamjerano obožavanoj princezi.

Doug Peters / PA Images / Profimedia

Princeza Diana i tadašnji princ, a danas kralj Charles III., službeno su se razveli 1996., no bili su rastavljeni još od 1992. Godine. Probleme u braku imali su od samog početka, jer je mlada i neiskusna Diana ubrzo shvatila da njezin suprug nastavlja vezu sa svojom dugogodišnjom ljubavnicomCamillom, od koje nije odustajao unatoč protivljenju njegove majke, činjenici da se oženio i gnjeva javnosti.

Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Poznato je koliko su paparazzi i tabloidi proganjali Dianu, ali ni Charles nije bio u potpunosti pošteđen pa je 1993. izbio skandal veći od bilo čega što je zamjerano obožavanoj princezi. Naime, od svih neugodnosti koje je doživio, nikad ništa nije prijetilo da mu ugrozi reputaciju kao 'Camillagate', poznatiji pod svojim komičnim nazivom 'Tampongate', piše Glossy.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Britanski tabloidi objavili su transkript razgovora Charlesa s Camillom, koji je obilovao lascivnim detaljima. Kraljičin sin izrazio je želju da 'stanuje u Camillinim hlačama', jer bi tako 'bilo mnogo lakše'. Camilla je pak izjavila da će se Charles ponovno roditi kao 'par gaća', a princ je rekao da bi mogao biti Camillin tampon i da ga baci u WC školjku i pusti vodu kako bi se zavrtio i da 'nikad ne ode dolje'.

GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia 

Ona se cijelo vrijeme kikotala i dodala da bi on mogao biti kutija njezinih tampona.

'Oh, dragi, oh, kako te želim sad', rekla je u jednom trenutku.

Kin Cheung / PA Images / Profimedia 

Ovaj skandal nazvan je u medijima 'Tampongate' i potresao je kraljevsku obitelji. Osobni tjelohranitelj princeze Diane izjavio je jednom prilikom da je ona, iako je snimka procurila tek tri mjeseca nakon što se princeza razvela od Charlesa, bila u nevjerici i da je samo ponavljala: 'To je jednostavno bolesno'.

LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Zanimljivo je da je ova epizoda iz života britanske kraljevske obitelji isključena iz serije 'Kruna', koja detaljno govori o skandalima i važnim trenucima tijekom vladavine Elizabete II. Kako je objasnio glumac Josh O'Connor, koji u seriji glumi mladog princa Charlesa, on je 'kriv' za to. Navodno je njegov prvi uvjet da bude dio ovog projekta bilo to da ne mora izgovarati 'prljavštinu' koju je prijestolonasljednik uputio svojoj ljubavnici.

GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

'Kad su mi ponudili ulogu, jedno od mojih prvih pitanja bilo je, kad kažem pitanja, mislim uvjeta: ‘Ne radimo onaj telefonski razgovor o tamponu'', priznao je glumac i dodao da je ovo bila prilika da njegovi roditelji konačno gledaju neki njegov projekt, a da im ne bude neugodno.

Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Kako je navedeno u knjizi ‘The Diana Chronicles’ Tine Brown, čovjek koji je snimio ovaj razgovor godinama je čuvao snimku, a objavio ju je nakon što je 1992. u novinama objavljen transkript razgovora princeze Diane s njezinim ljubavnikom Jamesom Gilbeyjem.Muškarac koji je snimao Charlesa i Camillu odnio je potom snimku u Daily Mirror i za to je dobio 30.000 funti.