Dubravko Šimenc uživa u obiteljskoj idili: Zbog jedne kćeri je mjesecima plakao, a zbog druge donio drastičnu odluku

Uživao je u šetnji Zagrebom s kćerima, unukom i zetom.

Pixsell/ Marko Lukunic

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc ponosni je otac i djed.

Ovaj vikend su ga fotografi snimili u šetnji Zagrebom s kćerima Nikom i Karlom, novopečenim zetom Antom Žajom i unučicom. Umirovljeni sportaš bio je odlično raspoložen te je spremno pozirao sa svojim najmilijima.

Pixsell/ Marko Lukunic  Dubravko Šimenc s kćerima, unukom i zetom

Dubravko uvijek ističe koliko mu je važna njegova obitelj, a nedavno je supruzi i djeci posvetio posebno emotivnu objavu povodom vjenčanja kćeri Nike.

'Postoje dani koje želiš da se dogode, postoje dani koje sanjaš, postoje dani koji se slučajno dogode, postoje dani koji se nikada ne zaboravljaju, postoje dani za koje živiš, postoje dani za sjećanje, postoje dani... U svim tim danima ponekad si sam, gotovo uvijek sa svojim najmilijima, najdražima, svojom obitelji i prijateljima. Sa najvećim blagom, svojom djecom. Što je čovjek bez svega toga? Zbog svih Vas, ja sam bogat čovjek. Zato jedno veliko hvala svima, da smo još uvijek zajedno. Ira, Nika, Karla, Toma, Ante....volim vas jako', napisao je uz fotografiju i video u kojem vodi kćer do oltara.

Šimenc je sa suprugom Irom u braku od 1991. godine i imaju troje djece. Par je iznenadio hrvatsku javnost 2012. godine kad su nakon gotovo dvadeset godina od rođenja druge kćeri Karle dobili sina Tomu. Dubravko je za Zagreb.info otkrio zašto su se odlučili za treće dijete. Bivši vaterpolist je tada imao gotovo 46 godina, a njegova supruga Ira 41.

Instagram 

'Poznato je zašto smo se mi odučili na treće dijete. Naša druga curica je dijete s poteškoćama, tako da je to bila jedna zajednička odluka. Nije bila laka, ali naša je želja bila da jednog dana o Karli preuzmu brigu Nika i Toma, to nam je nekako životna misija. Sve je prolazno pa tako i to, ali kad počnem razmišljati o brojevima, onda stanem. Biti roditelj je ogromna obaveza, velika odgovornost, ali i najveća sreća koju ti život daje', ispričao je.

Instagram 

Svojevremeno je otkrio i da mu je jedan od najtežih trenutaka, kada je odgoj djece u pitanju, bio dan kada je najstarija kćer Nika otišla na fakultet u Ameriku. Kako je sam rekao, nije prestao plakati tri mjeseca.

'Od tada, ja tri mjeseca nisam znao gdje sam', priznao je iskreno Dubravko u talk-showu 'Ženska priča' i dobio aplauz publike.