Višnju Pevec prijateljice su izdale kad joj je bilo najteže: 'To je bio pakao za mene, najgori dio života'

'Ranije smo imali tisuće prijatelja, a danas ih možemo na prste nabrojati', otkrila je gospođa Pevec.

Pixsell/ Damir Spehar

Višnja i Zdravko Pevec jedan su od najskladnijih poznatih domaćih bračnih parova.

Vjenčali su se krajem 70-ihi u braku su stvorili svojevremeno jednu od najuspješnijih domaćih tvrtki Pevec, koja je 2009. godine otišla u stečaj, a supružnici su proglašeni krivima zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

HRT 

Višnji je zatvorska kazna od godine dana zamijenjena radom za opće dobro, dok je Zdravku priznato vrijeme provedeno u pritvoru te je dobio još 11 mjeseci zatvora.

'Kada je Zdravko bio u zatvoru, to je bio pakao za mene. Najgori dio života. Kad je došla korona, čak nisam ni do njega mogla doći. Za to vrijeme, dok je on bio u zatvoru, ja sam se borila sa sinovima, radili smo i stvarali. Kao dobrotvorni rad da ne završim i ja u zatvoru radila sam u Bjelovaru, volontirala. Radila sam s djecom s posebnim potrebama, a čak sam radila i u proizvodnji povrća', ispričala je Višnja za Story 2022. godine.

Potvrdila nam je kako se u teškim životnim trenucima otkrije tko je pravi prijatelj, a tko lažni. Kada je Zdravko bio u zatvoru, ona je bila sama na velikom imanju, a prijateljice se nisu sjetile nazvati je i pitati kako je.

'Ranije smo imali tisuće prijatelja, a danas ih možemo na prste nabrojati. Kada je Zdravko bio u zatvoru, ja sam bila sama kući, na velikom imanju svojih roditelja. Ljudi kada su vidjeli koliko je ovo imanje pitali su me kako se usudim sama tu živjeti. Rekla sam im što mogu. Prijateljice me nisu ni nazvale, ni pitale da dođem kod njih na ručak i da me pitaju kako sam. Čovjek vidi tko mu je prijatelj kad mu je najteže', rekla nam je.

youtube/screenshot 

'Ja uvijek kažem, mi smo krenuli od nule i nikom ništa nismo uzeli te nismo privatizirali. Mogu reći da smo bili blesavi što smo sve ulagali u firmu i davali svoje osobne mjenice. Trudili se i borili da napravimo sve najbolje, da zaposlimo što više ljudi. Eto vidite što nam se vratilo, najveće zlo. Teško je prihvatiti zašto nas je takva sudbina zadesila. Uvijek sam govorila da se dobro dobrim vraća, a zašto se nama nije vratilo dobro, nego najveće zlo. Sve nam je blokirano, uzelo nam svu našu imovinu i još smo proglašeni lopovima', tužno je objasnila gospođa Pevec.

Nakon pada svima tvrtke Pevec, Višnja i Zdravko krenuli su ponovno iz garaže u posao sa svojim mlađim sinom, a ona se nakratko vratila i glazbi te se posvetila i drugim hobijima.

'Otkako sam snimila pjesmu 'Crna Višnja' i reklamu za pivo, rekla sam im da su me s tim vratili u život. Ja volim pjesmu, ples, druženja, a evo kako je došlo ludo vrijeme s koronom, sve je to stalo. Mogu reći da mi fali pjevanje. U budućnosti ne mislim snimati ponovno pjesme, pomažem sinu u prodaji. Osim pjevanja puno slikam, volim to. Imam jako puno slika ulja na platnu i akvarel', pohvalila nam se Višnja Pevec.