Ljubavna priča počela je šamarom: Mislio je da je veliki frajer jer joj je to napravio, a onda se iskupljivao godinama

Iako se nećkala, na kraju je posustala i vjenčala se s glumcem.

Robert Gašpert

Na današnji dan prije tri godine napustio nas je glumački velikan Žarko Potočnjak. Iako je upisao Fakultet strojarstva i brodogradnje, odustao je na trećoj godini i odlučio upisati Akademiju dramske umjetnosti, koju je i završio 1972. 

Njegova ljubavna priča s glumicom Asjom Jovanović iznenadila je mnoge. Asja i Žarko ispočetka su tajili svoju ljubav jer je Žarko osim Asje imao još jednu djevojku. Na premijeru Asjine predstave glumac je došao s drugom, 'službenom' djevojkom, zbog čega ga je Asja pljusnula. 

Robert Gašpert 

'To je jako lijepa priča. Počela je šamarom, a onda sam krenuo u borbu za nju. Posvetio sam joj apsolutno svaki trenutak u dvije godine i nakon tog teškog kraha, koji je počeo pljuskom, ipak sam je osvojio i oženio', rekao je jednom prilikom Žarko i dodao da je odmah znao da je Asja ona prava. 

Vjenčali su se 1983., a iste godine dobili su i kćer Mirnu. Iako su se razveli 2002., ostali su u dobrim odnosima. Tijekom brakorazvodne parnice uzeli su zajedničkog odvjetnika.

Robert Gašpert 

'Dali smo mu detalje oko podjele imovine tako da se nismo ni pojavili na sudu na dan kada je naš brak razvrgnut. Brak je kompliciran i prilično težak zanat kojem ne bi trebalo olako pristupati kao što to ljudi ponekad čine', ispričao je nakon razvoda za Story.

Žarkova 50-godišnja karijera iznjedrila je uloge u genijalnim komadima kao što su 'Živi bili pa vidjeli', 'Večernja zvona', 'Glembajevi', 'Duga mračna noć', a mlađe generacije pamte ga u serijama 'Nad lipom 35', 'Najbolje godine', Ko te šiša'...

Nova TV 

2019. je za Story progovorio o svojoj borbi s kronično opstruktivnom bolesti pluća (KOPB-om) i rekao da je ostao bez riječi kada je shvatio da nešto opet nije u redu s njegovim zdravljem. 

'Prije 19 godina na Jordanovcu sam operirao karcinom pluća, uspješno se izliječio, da bi mi prije dvije godine liječnici rekli da bolujem od kronično opstruktivne bolesti pluća, odnosno KOPB-a. Prije otprilike 40 godina, dok sam još bio mlad, liječnik mi je rekao da imam bronhitis i da bih trebao prestati pušiti. Nisam to tada ozbiljno shvaćao jer sam pušio od 16. godine. Međutim, sve to dovelo me do toga da danas moram piti puno lijekova i primati kisik kroz cjevčice jer bolujem od KOPB-a', govorio je Potočnjak.

Robert Gašpert 

Velika pomoć i podrška oko svega bila mu je njegova 15 godina mlađa partnerica Višnja Pešić.

'Neku večer zvao sam Višnju da mi pomogne s aparatom jer sam mislio da je isključen, nešto nije štimalo. Višnja je pogledala, rekla da je uključen i tada opazila da sam zaboravio staviti cijevi u nosnice. Ne znam što bih bez nje. Višnja mi puno pomaže i stvarno ne mogu sam. Slično je kao s alkoholizmom. To je također bolest koju ne možete liječiti sami.Onaj tren kada me uhvati panika, kada osjetim strašnu bol i osjećam se bespomoćno, zahvalan sam što pokraj sebe imam svoju Višnju', ispričao je za Story.