Vijest da je poginula Dolores Lambaša šokirala je Hrvatsku: Prizori s mjesta nesreće bili su strašni

Liječnici su pojasnili kako su ozljede bile preteške te da su morali neprekidno vršiti reanimaciju, no Dolores nije bilo spasa.

Luka Stanzl/PIXSELL

Na današnji dan prije 11 godina hrvatsku javnost šokirala je vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali domaći glumci Dolores Lambaša i Stojan Matavulj.

Samo nekoliko sati kasnije stigla je najgora vijest – 32-godišnja glumica izgubila je bitku za život uslijed preteških ozljeda.
Liječnici su pojasnili kako su ozljede bile preteške te da su morali neprekidno vršiti reanimaciju, no Dolores nije bilo spasa. Kako je tad izjavila liječnica iz slavonskobrodske bolnice, njezine teške ozljede bile su nespojive sa životom.

U bolnicu je po tijelo kćeri došao shrvani Doloresin otac Đino Lambaša, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Kobne večeri Dolores i Stojan vraćali su se s kazališne predstave u Beogradu. Na autocesti nedaleko Slavonskog Broda doživjeli su nesreću o 6.45 ujutro.

Do nesreće je došlo nakon što je Stojan naletio na WV Polo slavonskobrodskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka.
Vozač Pola je nakon nesreće ispričao da je Matavulj nakon nesreće došao do njega I pitao ga je li dobro, a potom je u naručje uzeo Dolores i počeo je dozivati.

Story 

Mediji su pisali da su se te noći Dolores i Stojan zaustavili u Iloku, a u jednom trenutku otkazali su rezervirane hotelske sobe te su se odlučili vratiti u Zagreb. Ostalo je nepoznato zašto su promijenili planovi.

Stojan Matavulj osuđen je na godinu dana zatvora, ali je pušten zbog dobrog i uzornog ponašanja nakon osam mjeseci. Utvrđeno je da je vozio brzinom od 130 km/h, bez obzira na gustu maglu koja se na cestu spustila toga kobnog jutra.