'Slučajni deset' Anite Matić Delić koji će vas oduševiti

Dobar tek!

Instagram

'Trebao je to biti jedan fini čokoladni kolač koji se reže na kocke, ali raspao mi se pri rezanju (nešto sam očito fulala u procesu). Okusom je fantastičan pa sam se dosjetila kako ću ga iskoristiti i dobila sam jedan potuno novi desert koji uopće nije bio u planu i tako spasila cijelu stvar. I baš razmišljam nešto... Pa zar nije tako sa svime u životu? Ako nadvladamo vlastita uvjerenja da nismo dovoljno dobri i prihvatimo neuspjeh kao vodiča prema uspjehu, onda nema toga što sami ne možemo popraviti, učiniti boljim i tako povećati vlastitu vrijednost koja nam je svima dana', poručila je simpatična domaća glumica Anita Matić Delić, čiji vam recept za 'slučajni' desert koji ne izgleda nimalo loše, donosimo u nastavku. 

Zelena krema:

1/2 šalice indijskih oraščića, namočenih barem 2 sata ili više
1 avokado
1dcl kokosovog vrhnja (ili zobenog, sojinog...)
1/3 žličice zelene spiruline u prahu
korica limuna, naribana
2 žlice soka od limuna
2-3 žlice agavinog sirupa (ili više po želji)

Priprema: 

Sve izmiksati u blenderu. Kremu možete odmah jesti ali bolja je kad odstoji u frižideru jer se tada stisne i postane čvršća pa ju možete poslužiti kao šlag (kao na slici). Ne topi se, zadržava oblik, a fino je kremasta.