Ideja za koktel: Earl Grey MarTEAni

Martini s čajem? Zašto ne! Donosimo recept cijenjene koktel majstorice Audrey Saunders

Profimedia

Jeste li kad probali martini s čajem? Mi nismo ali zahvaljujući poznatoj koktel majstorici Audrey Saunders iz, na žalost zatvorenog, njujorškog Pegu Cluba, odlučili smo isprobati recept koji dijelimo i s vama. Priprema nije komplicirana, dapače. Osnova je, naravno gin, ali ovaj put ga infuziramo s Earl Grey čajem; potom ga procijedimo i pomiješamo s limunovim sokom, sirupom i bjelanjkom. Detaljan recept je u nastavku.

Prvo spojimo gin i čaj. Dodajte 4 žlice listića čaja Earl Grey u bocu od 750 ml Tanqueray gina (ili bilo kojeg suhog gina), zatvorite i protresite. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata. Procijedite infuzirani gin kroz filtar za kavu u zasebnu posudu. Isperite bocu da uklonite čaj i ulijte gin natrag u čistu bocu. Može se čuvati neograničeno u hladnjaku. 

Sastojci i priprema:

0.45 dl gina s čajem
0.2 dl limunovog soka, svježe iscijeđen
0.3 dl sirupa
1 bjelanjak
Šećer i kora od limuna za ukras

Dodajte sve sastojke u shaker bez leda i snažno protresite (najmanje 10 sekundi). Dodajte led i ponovno protresite dok se dobro ne ohladi. Procijedite u čaše čiji ste rub prethodno ukrasili sa šećerom. Dodajte i koricu limuna za kraj.