Prijedlog za ukusni ručak (ili večeru) dolazi od našeg chefa Ante Udovičića koji je s nama podijelio recept za Oradu u škartocu ili, Cartoccio od orade.
Evo što vam sve treba:
Sastojci:
600-800g orade, svježa i očišćena
200 g tikvica
150 g mrkve
200 g poriluka
100g limuna
100 g cherry rajčica
Svježi timijan 30g
Svježi ružmarin 20g
50g maslina sa košticom
100 g bijelog vino
30 g češnjaka
Sol 2g
Papar 3g
100 g extra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Ribu očistite od ljuski i utrobe, odvojite filete od kostiju te ih posolite, popaprite, namažite maslinovim uljem i odložite sa strane. Tikvice narežite u oblik polumjeseca, ogulite mrkvu te je narežite na tanke ploške. Poriluk očistite i također narežite na tanke krugove a cherry rajčice na polovice. Povrće odložite u posudu, dodajte koricu limuna, češnjak, sol, papar, bijelo vino i maslinovo ulje te sve pažljivo izmješajte da se prožmu okusi. Odrežite papir u istostraničnu kvadratnu formu. Položite povrće na papir te na povrće položite filete ribe. Dodajte masline i svježi ružmarin i timijan te sve čvrsto zamotajte. Zamotani cartoccio stavite u zagrijanu pećnicu na 200℃ i pecite 20 minuta. Poslužite!