Već smo naučili kako se radi jabukovača, a sad ćemo vidjeti kako je možemo dodati u neka od naših omiljenih pića. Odlučili smo se za sangriju - iako vam je možda prva asocijacija na ovo piće ljeto, mi donosimo recept za jesensku verziju sangrije. Puna je svježine jabuka, pjenušave jabukovače i onog divnog okusa i mirisa cimeta. Dodajmo u recept i malo naranče i nara te, naravno, dobrog crnog vina i dobili smo piće idealno za druženje s prijateljima tijekom prohladnih jesenskih večeri.
Sastojci:
1 jabuka
1 naranča
1 kruška
2 štapića cimeta
2 šalice jabukovače
1 boca crnog vina
1/2 šalice rakije
Sok 1 limuna
pola šalice sjemenki nara
Priprema:
Prvo narežite jabuku, naranču i krušku na komadiće.
Nasjeckano voće, zajedno s 2 štapića cimeta, stavite u veliki vrč.
Zatim u vrč ulijte 1 bocu crnog vina, 1/2 šalice rakije, 2 šalice pjenušave jabukovače i sok od 1 limuna. Promiješajte sastojke i stavite vrč u hladnjak dok ne budete spremni za posluživanje.