CHEF STJEPAN VUKADIN dočekao prve goste u svom restoranu

Na otvorenju restorana Il Ponte okupili su se članovi žirija 'MasterChefa', brojne poznate osobe i ljuditelji dobre dalmatinske spize

Jadran Babić Chef Vukadin i kolege iz žirija 'MasterChefa' Melkior Bašić i Damir Tomljanović

Nova domaća kulinarska zvijezda, član žirija nove sezone 'MasterChefa' chef Stjepan Vukadin nedavno nam je ekskluzivno otkrio kako otvara vlastiti restoran Il Ponte u Trogiru, u sklopu boutique hotela, a sinoć je održano i svečano otvorenje. Poznati gosti i ljubitelji dobre dalmatinske spize uživali su u vrhunskim tanjurima, ali i odličnoj glazbi Marka Tolje. Na otvorenju su se okupili Stjepanovi kolege iz žirija 'MasterChefa', chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović, za koje Stjepan kaže da su mu kroz show postali pravi prijatelji, ali i brojne poznate osobe poput glumice Ane Guice Uglešić i njezina supruga, psihijatra Borana Uglešića, glumca i ravnatelja splitskog Gradskog kazališta mladih Ive Perkušića, manekenke i poduzetnice Iris Rajčić i drugih.

Jadran Babić  Chef Vukadin, supruga Katarina, voditeljica restorana Marijana Ševo te suvlasnici restorana Marina,Tomislav i Branimir Luketin

Uz Stjepana je bila i njegova supruga Katarina, ali i poslovni partner, specijalizant psihijatrije Branimir Luketin s kojim je otvorio restoran. Kako nam je Stjepan nedavno otkrio u intervjuu, u Il Ponteu nudi moderan pristup lokalnim namirnicama kroz razna riblja i mesna jela. "Autohtone namirnice upotpunili smo uz korištenje modernih tehnika, ali sve po pristupačnim cijenama, prilagođenima domaćem gostu", otkrio nam je filozofiju svog restorana. 

Jadran Babić 

"U posljednje vrijeme nemam previše slobodnog vremena pa je i sama ideja o otvaranju restorana bila negdje u pozadini. Naravno da svaki chef, pa tako i ja, priželjkuje svoju oazu gdje može biti domaćin, okupiti tim i kreirati jela i ugođaj kakve je zamislio te stajati iza svega toga. Mislim da je to velika stvar u životu kuhara. Pružila mi se prilika ući u sve to s partnerom, a takav sam da idem na sve ili ništa", rekao nam je chef Vukadin.

Jadran Babić  Chef Vukadin s timom restorana

"Il Ponte na talijanskom znači most, a kako se objekt nalazi u neposrednoj blizini drvenog mosta koji u jednom dijelu spaja kopno i more, nekako je i sam naziv došao lako. Lokacija je pristupačna jer se ne nalazi u samoj jezgri nego nadomak nje, odnosno iz restorana se gleda na more, most, ali i starine, poput kule Sv. Marka. Nalazi se neposredno uz veliki parking, što smatram velikom prednošću, pogotovo za naše domaće goste. Zanimljivo je i da se dio restorana nalazi ispod zemlje, zajedno s brojnim vinskim etiketama", dodaje zvijezda 'MasterChefa'.

Atmosferu s otvorenja pogledajte u našoj galeriji.

Jadran Babić Chef Stjepan Vukadin otvorio novi restoran Il Ponte u Trogiru