Palačinke s mlaćenicom i borovnicama po receptu Johna Legenda

Slavni glazbenik svaku nedjelju za obiteljski doručak priprema palačinke po ovom receptu

Profimedia

Slavni glazbenik na društvenim mrežama rado dijeli trenutke koje u društvu supruge Chrissy Teigen, slavnog modela i autorice popularnih kuaharica “Cravings” te vrsne kuharice, i djece, Lune i Milesa, provodi u kuhinji. Uz razna omiljena jela čije male tajne za savršenu pripremu rado otkrivaju Legend i Teigen, posebno privlače omiljene palačinke Johna Legenda. Deblje, američke palačinke su, po Legendovom opisu, savršeno mekane, slatke i ukusne, a što je najvažnije, jednostavne za pripremu.

Profimedia  John Legend u društvu supruge i djece

Ove su palačinke njegov omiljeni odabir za duga nedjeljna jutra u pidžamama, a simpatično je kako ih svaku nedjelju glazbenik osobno priprema jer su palačinke postale dio obiteljske tradicije. Glazbenik otkriva kako mu nije problem ustati u 7 ujutro i umutiti smjesu, a uz recept (koji je dio kuharice Chrissy Teigwn, Cravings: All Together), John Legend otkriva i savjete uz koje će i vaše palačinke po njegovom receptu biti upravo savršene. I ne zaboravite, želite li više palačinki – poduplajte smjesu.

Chrissy Teigen /Cravings: All Together  Recept za palačinke dio je jedne od uspješnih kuharica Chrissy Teigen, supruge Johna Legenda

Palačinke s borovnicama i mlaćenicom po receptu Johna Legenda

Sastojci (za 5 palačinki)
1 šalica brašna
2 žlice šećera
1 žličica praška za pečenje
1 žličica soda bikarbone
½ žličice soli
1 šalica mlaćenice (dobro promučkajte prije korištenja)
1 jaje
2 žlice maslaca (otopljenog te malo ohlađenog)
½ šalice svježih borovnica ili 2/3 šalice odmrznutih
malo maslaca za pečenje
javorov sirup ili sirup po želji

Priprema: izmiješajte brašno, prašak za pečenje, soda bikarbonu, šećer i sol u većoj posudi. U drugoj posudi pomiješajte mlaćenicu, jaje, 2 žlice maslaca i miješajte dok se sve ne spoji. Mokre sastojke dodajte suhim sastojcima i miješajte kako bi se svi sastojci povezali, bez grudica brašna. Ali ne zaboravite, smjesa mora biti ljepljiva i s komadićima, to je razlog zašto su palačinke tako pune a tako mekane. Zagrijte tavu za pečenje, dodajte maslaca (ne štedite na maslacu) kako bi se otopio i zapjenio. Potom dodajte dio smjese za pripremu jedne palačinke. Na vrh smjese svake palačinke dodajte oko 10 borovnica te palačinke pecite oko tri minute ili sve dok se na površini ne pojave mjehurići a rub palačinke dobije zlatnu boju. Preokrenite palačinke kako bi se ispekle i s druge strane, te svaku palačinku začinite s maslacem. Kroz dvije do dvije i pol minute palačinke su pečene. Prebacite ih na tanjure, po želji dodajte još maslaca, javorovog sirupa ili meda.