Preživite ponedjeljak uz čokoladni martini

Savršena poslastica nakon večere kada poželite nešto slatko

Profimedia

Zašto bi kokteli bili rezervirani samo za vikend? Ili za kraj tjedna? Zašto ne bismo začinili ponedjeljak s jednim ukusnim i slatkim koktelom? Predlažemo čokoladni martini, savršenu kombinaciju koktela i deserta, poslasticu kojom se možete počastiti nakon večere i nazadraviti uspješnom prvom radnom danu u tjednu. S obzirom da je ovo piće slatko, čokoladno i kremasto, lijepo se slaže s bogatim desertima koji nisu pretjerano slatki. Bogat, ali pomalo trpki kolač od sira lijepo se sljubljuje za ovaj martini, kao i čokoladni trufflesi s bademima ili s morskom soli ili kolačići od tamne čokolade. Izbor je vaš!

Za ovaj koktel trebaju vam 2 žlice čokoladnog sirupa, po 120 ml Irish Cream likera, čokoladnog likera i votke, malo leda i čokoladice za ukras, po želji. Zapravo, nemojte štedjeti pri ukrašavanju - dodajte jagode, mentu, čokoladice, čokoladne mrvice… što god vam srce želi; u ovom slučaju - više je bolje!

Profimedia 

Koktel se radi tako da se prvo ulije čokoladni sirup na plitki tanjur. Zatim se umoči rub čaša za martini u čokoladni sirup kako bi se obložili rubovi te se unutrašnjost svake čaše prelije čokoladnim sirupom. Zatim se pomiješa Irish Cream liker, čokoladni liker i votka u velikom shakeru za koktele, skupa s ledom, oko 20 sekundi. Dobivena smjesa se raspodijeli u čaše. Sad je na redu ukrašavanje - dajte si oduška i zaigrajte se a potom nazdravite što ste preživjeli još jedan ponedjeljak! Živjeli!