Jutarnji kolač od jabuka, brzo rješenje za slatki doručak

Možete koristiti bilo koju mješavinu za kolače!

Profimedia

Zašto bi desert bio rezerviran samo za ručak ili večeru? Zašto ga ne bismo jeli odmah ujutro, kao slatki početak dana? OK, možda zato jer nismo svi jutarnji tipovi i ne da nam se od ranog jutra stajati uz štednjak i skoncentrirano paziti na doziranje i praćenje nekog recepta? Istina, no ne postoje li baš zato već gotove mješavine za kolače? Samo istresete sadržaj iz kutije, malo ga obogatite s okusima i dobijete brzo rješenje za slatki doručak.
Mi ćemo danas raditi jedan takav jutarnji desert, kolač od jabuke, idealan a posluživanje uz vruću šalicu kave, a za koji ćemo koristiti gotovu mješavinu za kolače. Sve što trebamo učiniti je pomiješati nekoliko šalica mješavine za kolače s malo mlijeka (ili vode), par žlica šećera i jedno jaje. Tijesto ćemo obogatiti s kriškama oguljenih jabuka i preljevom od smeđeg šećera i malo maslaca. I to je to - naš jutarnji kolač od jabuka je gotov!

Sastojci:
2 šalice mješavine za kolače
2/3 šalice mlijeka ili vode
2 žlice šećera
1 jaje
1 jabuka, očišćena od jezgre, oguljena, narezana na ploške
Preljev:
1/3 šalice mješavine za kolače
1/3 šalice smeđeg šećera
1/2 žličice mljevenog cimeta
4 žlice maslaca, tanko narezanog

Priprema:
Prvo zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva C i namastimo pleh za pečenje.
Potom u velikoj zdjeli pomiješamo 2 šalice mješavine za kolače, vodu ili mlijeko, šećer i jaje dok se ne sjedine. Prebacimo u pleh te ravnomjerno posložimo kriške jabuke u tijesto.
U drugoj posudi pomiješamo 1/3 šalice mješavine za kolače sa smeđim šećerom i cimetom. Smjesu rasporedimo po vrhu tijesta te na sam vrh posložimo kriške maslaca. Pečemo 20 minuta, pospemo šećerom u prahu i poslužimo uz vruću kavu.