Jedete li redovno doručak? Smatrate li da je to najvažniji obrok u danu ili ste pak mišljenja kako su to pretjerane tvrdnje? Naime, kako piše portal marthastewart, rezultati ankete Study Findsa, pokazuju da ne samo da je doručak uistinu iznimno važan za nas, nego i da redovnim doručkovanjem možemo utjecati na razvoj karijere! Istraživači su anketirali 1000 onih koji doručkuju i 1000 onih koji ne jedu doručak i otkrili da je veća vjerojatnost da će oni koji jedu jutarnji obrok dobiti unapređenje na poslu. Njih čak 65 posto kaže da su napredovali na poziciji tijekom svoje karijere, dok je isto uspjelo 38 posto ljudi koji ne doručkuju. Sudionici istraživanja koji dan započinju obrokom također su izvijestili o nešto višem ukupnom zadovoljstvu životom od onih koji ne doručkuju, a sedam od 10 onih koji doručkuju reklo je da se osjećaju optimistično u pogledu budućnosti.
Kako piše spomenuti portal, i Sveučilište Northwestern radilo je istraživanje na istu temu - studija je koristila podatke od 10 575 odraslih osoba koje su sudjelovale u Nacionalnoj anketi o zdravlju i prehrani. Podijelili su ih u tri skupine na temelju njihovih prehrambenih navika (oni koji su jeli samo tijekom razdoblja kraćeg od 10 sati, deset do 13 sati ili više od 13 sati dnevno), a zatim su stvorili šest podskupina na temelju toga kada su ljudi počeli jesti. Istraživači su otkrili da su ljudi iz svih skupina koje su jele prije 8:30 ujutro imale nižu razinu šećera u krvi i manju otpornost na inzulin od onih koji su jeli kasnije.
Dakle, ne samo što je dobro jesti ujutro nego je to dobro raditi što ranije a benefite te odluke itekako ćemo osjetiti u svakodnevnom, privatnom i profesionalnom životu. Osim toga, poznato je kako je važno jesti i raznoliko, pa neka i vaš doručak bude takav.