Krajem lipnja vijesti iz restorana Noma mnoge su ostavile bez teksta jer osim što su krenule rezervacije za uživanje u jelovniku posevećenom povrću, voću i bilju, iznenadila je vijest kako Noma (opet) zatvara vrata, te kako chef Rene Redzepi (opet) vodi čitav Nomin tim na drugi kraj svijeta, na lokaciju gdje planiraju jedan od izuzetnih projekata pop-up restorana. Prema najavi Nominog tima to je putovanje trebalo biti startna točka do sada najveće transformacije, a chef Redzepi to je potvrdio riječima: “Prije otprilike godine dana u mojoj se glavi počeo rađati plan. Danas je dan u kojem smo otvorili nešu vegetarijansku sezonu, zadnju koju ćemo ove godine poslužiti u Kopenhagenu. Ove jeseni i zime opet putujemo. Naš čitav tim otputovat će negdje na svijetu kako bi kuhali i učili.” Dio plana je bio i taj da se po povratku u Kopenhagen 2023. obilježi Nomin 20. rođendan, što je trabap biti i korak u zadnju godinu postojanja Nome kakvu se poznaje, te početak nove i uzbudljive faze.
A što se promijenilo od kraja lipnja 2022. do danas?
Netom zaprimljeni newsletter prije svega je iznenadio obožavatelje Nomine kuhinje informacijom kako će se od 22. kolovoza otvoriti rezervacije za The Game & Forest Season 2022., koja prema gore navedenim izjavama nije bila u planu. Ali planovi su da se mijenjaju, te će još jednom sezona u kojoj se puno toga vrti oko mesa, gljiva, bobica i jesenskih plodova biti dostupna gostima Nome od 25. listopada. Prema informacijama iz newslettera i s društvenih mreža, razlog otvaranja rezervacija za (neplaniranu) jesensku sezonu je jednostavan – planirani se pop-up odgađa za proljeće 2023. i to zbog zbog restrikcija vezanih za putovanja koje su rezultat COVID mjera.
Nomin tim i dalje s nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će biti u prilici otkriti više o uzbudljivom projektu na kojem aktivno rade zadnje dvije godine, a do tada otvaraju još jednu priliku za uživanje u Nomi kakvu poznajemo. Možda je to i zadnja šansa, zato uhvatite priliku, posjetite Nomu te otkrijte najbolje od Game & Forest sezone.