Otkrijte koji je to sastojak koji će i vašu kajganu učiniti savršeno kremastom

Za pripremu sočne kajgane važno je pri pečenju ne presušiti jaja ali i dodati namirnice koje će vaš obrok učiniti još ukusnijim

Shutterstock

Volite li kajganu zasigurno ste savladali osnovne savjete kako pripremiti jaja a da zadrže sočnost, budu rahla i ukusna. Jer kajgana je dobrodošao obrok u svako doba dana, još bolji ukoliko ga povremeno “osvježimo” novim idejama. A jedna od izuzetno ukusnih namirnica koju vrijedi ubaciti u kajganu je meki kozji sir
Zašto kozji sir? Zato što dodan u kajganu obrok obogaćuje aromom te pruža sočnost, odlično se okusno slaže s jajima ali i namirnicama koje po želji možete dodati, poput gljiva, rukole, tikvica a koje možete unaprijed pripremiti pirjanjem ili pečenjem. Ujedno to je namirnica koja je dostupna kroz čitavu godinu a odlično se slaže kako s jajima tako i ostalim namirnicama koje možete dodati pri pripremi kajgane kao što su mini rajčice, špinat, sušene rajčice, mladi luk, bosiljak...
Za savršeni spoj svih namirnica važno je jaja pripremati na srednje jakoj vatri jer tako lakše pratite trenutak idealan za skidanje jaja s vatre kako ne ih ne bi prepekli, ali kozji sir i u slučaju da vam jaja budu manje sočna od kako ste poželjeli, pomaže jer pruža potrebnu vlažnost koja jajima daje na kremoznosti.
Za one koji teže zdravim i balansiranim obrocima za istaknuti je kako je kombinacija mekog kozjeg sira i jaja odličan izvor proteina, obrok koji se brzo priprema i koji je dobrodošao u svako doba dana.

Kajgana s kozjim sirom i špinatom

Sastojci za 4 osobe:
8 jaja
80 ml mlijeka
žlica maslaca
2 šake listića mladog špinata, grubo nasjeckana
110 g mekog kozjeg sira, natrganog na komadiće
1 mladi luk, narezan na kolutiće
sol, svježe mljeveni papar

Priprema:
Umutite jaja, ali pripazite da ih ne preumutite. Dodajte mlijeko, malo soli te papar. Umutite kako bi se svi sastojcli povezali. Pripremite sve namirnice te zagrijte tavu za pečenje. Dodajte maslac te kad se rastopi dodajte špinat. Kratko ga zagrijavajte te na srednje jakoj vatri dodajte umućena jaja. Lagano promiješajte te pripremite kajganu. Sklonite s vatre te dodajte komadiće kozjeg sira I mladi luk. Sve dobro promiješajte. Po želji začinite s malo soli te poslužite uz komad prepečenog kruha, u tortilji ili uz svježe narezano povrće. Poslužite odmah.