Ukoliko ste i vi foodie koji uživa u raznolikim formatima koji nas spajaju sa svijetom hrane, chefova, restorana i odličnih food koncepata, zasigurno ste svoja čula već nahranili nedavno predstavljenim Netflix serijalom 'Chef's Table: Pizza'. I zasigurno se slažete, bez obzira koliko volite pizzu, kako je svih šest epizoda ovog serijala prikazalo svijet pizza te vrsnih pizza majstora u posve novom svjetlu.
Zahvaljujući pričama koje stoje iza imena kao što su Chris Bianco (Phoenix, SAD), Gabriele Bonci (Rim, Italija), Ann Kim (Minneapolis, SAD), Franco Pepe (Caiazzo, Italija), Yoshihiro Imai (Kyoto, Japan) i Sarah Mimick (Portland, SAD), u ovom smo serijalu doživjeli izuzetne isječke iz života, otkrili vještine koje ova imena čine izuzetnima te oživjeli želju putovati i kušati neke od ovih priča.
A priča koja nas je posebno oduševila, ona je koja pripada četvrtoj epizodi serijala i u kojoj Franco Pepe, vlasnik pizzerije Pepe in Grani, priča životnu priču, onu koja živi u pitoresknom talijanskom gradiću Caiazzo, u provinciji Caserta, na jugu Italije, sat vremena vožnje od Napulja.
Upravo je pizza koju priprema Franco Pepe razlog zašto brojni turisti te štovatelji vrhunske pizze dolaze u ovaj gradić, razlog zašto Franco Pepe dnevno pripremi i posluži čak 800 pizza, a zanimljivo je kako je zahvaljujući interesu koji je pobudio Netflixov serijal 'Chef's Table: Pizza', tim pizzerije Pepe in Grani krajem rujna posjetio Los Angeles kako bi u sklopu pizzerije Mozza slavne Nancy Silverton upriličio pop-up doživljaj za pamćenje.
Za vrijeme gostovanja pripremali su pizze koje pripremaju i kod kuće u Italiji, a brojni su gosti uživali u okusima pizza Ciro, Margherita Sbagliata, Mistaken Margherita, Scarpetta, Ritrovata (posvećena Stefanu Pepeu, preminulom ocu Franca Pepea) i slatkoj pizzi Crissommola del Vesuvio koja se priprema od sira ricotta di Bufala Campana DOP, korice domaćih limuna, marmelade od marelica s Vezuva, tostiranih lješnjaka, dehidriranih maslina i svježe mente.
Franco Pepe i slavna Nancy Silverton, chefica restorana Osteria Mozza, te također kultnih mjesta kao što su Pizzeria Mozza, Mozza2Go, chi SPACCA, Pizzette i The Barish s lokacijama u Los Angelesu, Meksiku i Londonu, su kolege koje veže obostrano poštovanje i dugogodišnja suradnja. Upravo je Nancy Sliverton ta koja je ovog talijanskog piazzola predstavila svijetu kao najboljeg što je potaknulo Jonathana Golda, slavnog gastronoma nagrađenog pulitzerovom nagradom, da posjeti Franca Pepea te impresijom koju je napisao za američko izdanje magazina Food & Wine i pokrene svjetsku popularnost ovog vrhunskog pizza majstora.
Zato i prije nego što posjetite Pepe in Grani, pizzeriju smještenu na jugu Italije, još jednom pogledajte epizodu 'Chef's Table: Pizza' u kojoj Franco Pepe otkriva tajnu pripreme savršenog tijesta te nadjeva, a koji potvrđuju kako je talijanska pizza još jednom osvojila svijet, te naručite knjigu “My authentic pizza” u kojoj autor otkriva čak 40 izuzetnih recepata.