Ljubitelji vrhunske pizze od sada mogu uživati i u pripremi slasnih zalogaja po receptima slavnog pizza majstora Franca Pepea. Pizzerija Pepe in Grani se nalazi u pitoresknom talijanskom gradiću Caiazzo, u provinciji Caserta, na jugu Italije (unutrašnjost Napulja), mjesto je koje privlači brojne zaljubljenike u vrhunsku pizzu, ali i svjetske gastro znalce. Ovo je mjesto puno više od klasične pizzerije smještene u povijesnoj palači, jer osim što privlači estetikom privlači i izuzteno zanimljivim rješenjima, poput malih prozora u podu kroz koje gosti mogu vidjeti kako nastaju pizze u slavnom podrumu pizzerije odlikovane brojnim priznanjem, među kojima su za istaknuti ona za najbolju pizzeriju na svijetu.

impasto.jpg
Pepe in Grani 

Pepe in Grani je projekt koji dosljedno razvija treća generacija obitelji iza koje je iskustvo od preko stotinu godina u pripremi vrhunskog tijesta i recepata. Strast prema izvrsnosti odlika je slavnog Franca Pepea koji je nedavno objavio prvu knjigu “My authentic pizza” koja na engleskom i talijanskom predstavlja 40 recepata kroz koje ovaj “Il pizzaiolo di Caiazzo” priča svoju životnu priču posvećenu učenju i usavršavanju. Njegov se uspjeh temelji na znanju koje su mu prenijeli djed i otac, te na iskustvu koje on nesebično prenosi na sina Stefana.

pepe in grani
Pepe in Grani Franco i Stefano Pepe

Knjiga započinje poglavljem o tijestu, nastavlja se s pričom o nadjevima, kako onim klasičnim tako i o kombinacijama koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a sve je zaokruženo kako riječima tako i odličnim fotografijama koje potpisuje fotograf Lido Vannucchi. Svijet vrhunske pizze nikada nije bio bliže.

pepe in grani
Pepe in Grani 

pizza dallalto.jpg
Pepe in Grani