Ljubitelji vrhunske pizze od sada mogu uživati i u pripremi slasnih zalogaja po receptima slavnog pizza majstora Franca Pepea. Pizzerija Pepe in Grani se nalazi u pitoresknom talijanskom gradiću Caiazzo, u provinciji Caserta, na jugu Italije (unutrašnjost Napulja), mjesto je koje privlači brojne zaljubljenike u vrhunsku pizzu, ali i svjetske gastro znalce. Ovo je mjesto puno više od klasične pizzerije smještene u povijesnoj palači, jer osim što privlači estetikom privlači i izuzteno zanimljivim rješenjima, poput malih prozora u podu kroz koje gosti mogu vidjeti kako nastaju pizze u slavnom podrumu pizzerije odlikovane brojnim priznanjem, među kojima su za istaknuti ona za najbolju pizzeriju na svijetu.

impasto.jpg
Foto: Pepe in Grani

Pepe in Grani je projekt koji dosljedno razvija treća generacija obitelji iza koje je iskustvo od preko stotinu godina u pripremi vrhunskog tijesta i recepata. Strast prema izvrsnosti odlika je slavnog Franca Pepea koji je nedavno objavio prvu knjigu “My authentic pizza” koja na engleskom i talijanskom predstavlja 40 recepata kroz koje ovaj “Il pizzaiolo di Caiazzo” priča svoju životnu priču posvećenu učenju i usavršavanju. Njegov se uspjeh temelji na znanju koje su mu prenijeli djed i otac, te na iskustvu koje on nesebično prenosi na sina Stefana.

pepe in grani
Franco i Stefano Pepe Foto: Pepe in Grani

Knjiga započinje poglavljem o tijestu, nastavlja se s pričom o nadjevima, kako onim klasičnim tako i o kombinacijama koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a sve je zaokruženo kako riječima tako i odličnim fotografijama koje potpisuje fotograf Lido Vannucchi. Svijet vrhunske pizze nikada nije bio bliže.

pepe in grani
Foto: Pepe in Grani

pizza dallalto.jpg
Foto: Pepe in Grani