Jabuke su naše voće tjedna pa je red da napravimo i neku slasticu od ovog ukusnog voća, zar ne? S obzirom da su temperature vani još uvijek visoke, odlučili smo se za sladoled od jabuke i karamele, ukusan desert za koji vam ne treba puno vremena a koji će razveseliti vaše ukućane. U nastavku provjerite sastojke i način pripreme i uživajte u ovom jesenskom osvježenju!
Sastojci:
2 šalice sitno nasjeckanih, oguljenih jabuka
2 žlice maslaca
1 šalica jabukovače
¾ žličice začina za pitu od jabuka ili mljevenog cimeta
1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
1 ½ šalice vrhnja ‘pola - pola’
Preljev s okusom karamele
Šaka badema
Priprema:
Kuhajte jabuke na rastopljenom maslacu u velikoj tavi na srednjoj vatri dok ne omekšaju, oko 10 minuta, povremeno miješajući. Umiješajte jabukovaču i začin za pitu od jabuka ili cimet; poklopiti i kuhati 5 minuta. Umutite zaslađeno kondenzirano mlijeko i vrhnje u srednjoj zdjeli dok se dobro ne izmiješaju. Umiješajte smjesu od jabuka. Napunite veliku zdjelu otprilike do pola kockicama leda i vrlo hladnom vodom. Stavite srednju zdjelu sa smjesom za sladoled u veliku zdjelu. Miješajte dok se ne ohladi, otprilike 5 do 10 minuta te smjesu zamrznite u aparatu za sladoled prema uputama proizvođača. Kad je sladoled gotov, prelijte ga preljevom od karamela i opet malo zamrznite. Kod posluživanja prebacite sladoled u zdjelice te pospite bademima i, po želji, čokoladom.