Chevo’s - najbolji roštilj s obje strane Save pa i šire, oduševio gostovanjem na nedavnom Food Marketu

Prisjećamo se kako je bilo na naj foodie događaju ove jeseni - Food Marketu kroz razgovor s odličnim Chevo’s timom koji najavljuje i odlične novosti koje vas ove jeseni očekuju na njihovoj adresi u Zapruđu

Food Market Zagreb, Chevos
luka cerovina Chevos

Vrhunska hrana i piće, odlična glazba, puno inspirativnih ljudi i sasvim poseban vibe zagrebačkog Petog Kupea, obilježili su vikend od 7. do 9. listopada, naj foodie događaju ove jeseni Food Market. Zagrebački restorani posjetiteljima su predstavili dio svoje kreativne ponude, a jedan od gostujućih restorana koji je zasigurno obilježio jesenski Food Market, kako odličnom ponudom tako i atraktivnom pripremom je Chevo’s, kultni zagrebački restoran koji sebe predstavlja kao mjesto najboljeg roštilja s bilo koje strane Save pa i šire. Podsjećamo što su to sočno pripremali i nudili na Food Marketu te pozivamo da ih prvom prilikom posjetite i otkrijete još i više autentičnih bbq jela.

Food Market Zagreb, Chevos Food Market Zagreb, Chevos
luka cerovina  Chevos

Što ste posluživali na nedavno održanom Food Marketu?

Na Food Marketu odlučili smo se za ponudu 3 jela i jednog deserta. Cijela ponuda bila je bazirana na smokanom mesu, jer smo željeli predstaviti Chevo’s okuse dimljenog mesa koje pripremamo u našem smokeru u vlastitoj kućnoj izradi. Meso se priprema prema metodi Low&Slow, vrlo sporo na niskoj temperaturi, na indirektnoj vatri temperature od oko 100 stupnjeva, što mu daje poseban okus, miris dima, sočnost i jedinstvenu aromu. Posjetitelji Food Marketa uživali su u:
Smokey burgeru – dimljena burger pljeskavica poslužena u domaćem brioš pecivu, s homemade BBQ umakom, zelenom salatom, pečenom paprikom i dimljenim kravljim sirom.
Barbacoa burgeru – dimljena junetina za naš burger priprema se 12 sati dimljenjem Low&Slow metodom kako bi dobili savršeno trganu junetinu. Poslužuje se s domaćim brios pecivom, avokado salsom i relišem od rajčice i čilija, s karamelizirani luk i brie sirom.
Porcheta sendviču – pet sati smokana porcheta poslužena s izvrsnom Noelovom focacciom od kiselog tijesta, coleslaw salatom, sweet chilli umakom i przenim lukom.
Za originalnu recepturu deserta KIKIRIKI zaslužna je naša pastry chefica Marina Andrijanić. Desert je predivna kombinacija okusa kikirikija, vanilije, kave, karamela i rogača.

luka cerovina  Chevos

Što goste kroz jesen očekuje u vašem restoranu?

Ove jeseni u Chevo’su možete očekivati vinske i cocktail večere. Nezaobilazna je i dry ager ponuda visoko kvalitetnog mesa. Novost je i to što smo nedavno otvorili i VIP sobu za do 12 osoba u kojoj nudimo najbolji doživljaj Chevo’sa. 

I za kraj, opišite nam kako vam je bilo na jesenskom Food Marketu održanom na lokaciji Petog Kupea?

Oduševljeni smo iskustvom. Stekli smo nova poznanstva i obnovili neka stara. Dobili smo mnogo pozitivnih komentara i par konstruktivnih kritika. Hvala na pozivu, vidimo se na idućem druženju.