Vrhunska hrana i piće, odlična glazba, puno inspirativnih ljudi i sasvim poseban vibe zagrebačkog Petog Kupea, obilježili su vikend od 7. do 9. listopada, na eventu Food Market. Zagrebački restorani Lari & Penati, Pojoda Nautic Club, Chevo's i Dubravkin put te slastičarnica Cukeraj posjetiteljima su predstavili dio svoje kreativne ponude, a – osim vrhunske hrane i pića – Food Market definitivno je obilježila i odlična glazba.

Prvi dan festivala svojim je koncertom rasplesala i 'začinila' Nika Turković, dok su kultni DJ-evi u organizaciji Petog Kupea bili zaduženi za izvrsnu glazbenu kulisu sva tri dana festivala. Uz vrhunskog Pepermint DJ-a, Nene Martinovića, glazbenu kulisu spretno su krojili i Vedran Rako te Antonio Žuža, koji stoji iza Imogena te rasplesali prisutne i napunili uzvanike dobrom energijom.

Food Market Zagreb_RG (170).jpg
Robert Gašpert 

Food Market Zagreb_RG (174).jpg
Robert Gašpert 

Food Market Zagreb_RG (168).jpg
Robert Gašpert 

Uistinu je bilo prekrasno družiti se i osjetiti atmosferu ovog 'it' gradskog mjesta, gdje se u svakom smislu riječi, a prvenstveno kroz fine zalogaje i degustacije, slavila jesen. Slavlje je započelo već u petak u poslijepodnevnim satima kad su se naši influenceri i food blogeri, među ostalima, okupili na degustaciji odlične hrane.

Food Market Zagreb
Robert Gašpert Nika i Mia Matić, Rita Rumora i Nika Turković

Food Market Zagreb, Ella Dvornik
Robert Gašpert Ella Dvornik

Food Market Zagreb, food blogeri
Robert Gašpert Mile Butorac / Hungry Mile, Tanja Pastuović / Klaić Tanja Cookam i guštam, Sandra Rončević / O slanom i slatkom i Katarina Đozović / Kate Homecooking

Food Market Zagreb, Peti Kupe
Robert Gašpert Jake snage Petog Kupea, DJ Neno Martinović i Vedran Rako te Tomo Ricov

Na Food Marketu uživali su Mile Butorac poznatiji kao Hungry Mile, Tanja Pastuović Klaić koja stoji iza bloga Cookam i guštam, gastro blogerica Katarina Đozović, odnosno Kate Homecooking, te Sandra Rončević koja piše O slanom i slatkom, a pridružile su se i poznate influencerice Nika i Mia Matić, Ella Dvornik Pearce, Rita Rumora, Korana Marović, pjevačica Antonela Đinđić i mnogi drugi.

Food Market Zagreb_RG (90).jpg
Robert Gašpert 

Food Market Zagreb_RG (107).jpg
Robert Gašpert 

Food Market Zagreb_RG (16).jpg
Robert Gašpert 

Food Market Zagreb, Cukeraj
Robert Gašpert Cukeraj

Kroz tri dana slasnog druženja posjetitelji su mogli uživati i u popularnim koktelima PPD-a Croatia, poput svima omiljenog Aperol Spritza, odvažnih Johnnie Walker Black Label koktelima ili popodnevnom Tanqueray gin&toniku. A dašak neprežaljene plaže na Food Market doveo je Royal Hill Estate kroz svoja aromatična vina i fine pjenušce.
Subota bila rezervirana za dvije gastro dječje radionice.

Food Market Zagreb, Royal Hill Estate
luka cerovina Mato Matić i Royal Hill Estate

Food Market Zagreb_RG (80).jpg
Robert Gašpert 

Mališani su u pratnji roditelja i u stručno vodstvo gastro bloggerice Tanje Paustović Klaić, COOKam i guštam, na Zvijezda radionici pripremali jesensku pitu s jabukama. Drugi dio dana bio je u znaku Ledo radionice. Blogerica Kate Homecooking, demonstrirala je svu ljepotu stvaranja zdravih obroka i uživanja u raznovrsnim okusima s Ledo ribom i Ledo graškom.

Food Market Zagreb, Zvijezda dječja gastro radionica
luka cerovina Tanja Cookam i guštam, Zvijezda dječja gastro radionica
Food Market Zagreb, Zvijezda dječja gastro radionica
luka cerovina Zvijezda dječja gastro radionica

Food Market Zagreb, blogerica Kate Homecooking
luka cerovina Blogerica Kate Homecooking, Ledo dječja gastro radionica
Luka Cerovina Copy of _DSC8239.jpg
Robert Gašpert Odlična dječja gastro radionica by Ledo

U nedjelju je Mastrecard u Peti Kupe 'doveo' dio svojih iskustava s platforme Priceless.com, koja korisnicima Mastercard® kartica omogućava pristup nezaboravnim iskustvima. Kroz wine tasting class posjetitelje je vodila Barbara Ljevar, suvlasnica vinarije Kaptol, a Dragana Dilparić, vlasnica bistroa Draling & Shegrts, napravila je svoje poznate štrukle, dok je zadnji dan Food Marketa završio zero waste kuhanjem pod palicom chefa Tibora Valinčića iz Dubravkinog puta.

Robert Gašpert Food Market Zagreb, Peti Kupe

Zahvaljujemo glavnom partneru projekta Mastercard te partnerima Ledo, Zvijezda i Photos Photiades Group Croatia (PPD Croatia).