Za kraj još jedne uzbudljive i uspješne godine, restoran Mano2 priprema gastronomsku poslasticu kojom će zasigurno dodatno uljepšati ove blagdane mnogim gurmanima – gostovanje proslavljenog turskog chefa Maksuta Askara koji će zajedno sa chefom Hrvojem Kroflinom pripremiti gala večeru u četvrtak, 22.12. u 19 sati. Zajedničkom večerom Maksuta i Hrvoja nastavlja se serijal gostujućih večera međunarodnih chefova, tako nam nakon Ane Roš, najbolje svjetske chefice te mladog baska Inakija Bolumburua dolazi sjajni Maksut Askar kojeg smo ove godine mogli vidjeti na Weekend Food Festivalu u Rovinju.

Chef Maksut Aksar Mano2 večera
ManO2 4 Hand Dinner Mano2

Maksut Askar je chef i suvlasnik restorana Neolokal u Istanbulu koji je ove godine nagrađen Michelinovom zvjezdicom te također zelenom zvjezdicom koja se dodjeljuje restoranima koji posebno brinu o prirodnoj održivosti. Također, Maksut ima sjajan wine bar i bistro s organskim, prvenstveno lokalnim vinima - Foxy koji je pravi hit u Istanbulu. Uz to je zasigurno i najveća turska kuharska TV zvijezda. Osvojio je milijune gledatelja 24Kitchen-a svojom jedinstvenošću, vrhunskim kuhanjem i promicanjem anatolijske kuhinje.

Neolokal, chef Maksut Askar
neolokal Neolokal, Istanbul

Chef Maksut Askar, Neolokal
Maksut Askar, Neolokal Chef Maksut Askar, restoran Neolokal

Inače, Maksut i Hrvoje ovog su ljeta zajedno gosotovali na Tbilisi Gastro Weeku u Gruziji gdje su uz još nekoliko međunarodnih chefova održali niz zajedničkih večera. Maksut će u Zagrebu provesti nekoliko dana gdje ćemo ga nastojati što bolje upoznati s našom gastro scenom kao i vinima s obzirom da znamo kako je već niz godina veliki ljubitelj vina obiteljske vinarije Tomac.

chef hrvoje kroflin.jpeg
ManO2 Chef Hrvoje Kroflin, restoran Mano2

A nakon što je početkom ove godine dobio nominaciju za top 100 najboljih svjetskih chefova od strane The Best Chef Awards te od lokalnih vodiča i izbora bio proglašen chefom godine a Mano2 kao drugi najbolji restoran u Hrvatskoj, Chef novim jesenskim menijem ukazuje na to da i dalje namjerava podizati ljestvicu kvalitete što potvrđuje i vijest kak već krajem siječnja možemo očekivati još jedno uzbudljivo gostovanje.