Kako održati zdravlje uz sjedilački način života bez da morate na trening

Nekoliko pravila koja će vam poboljšati život

Screenshot

Kako možemo minimalizirati štetni utjecaj sjedilačkog života, ako nemamo vremena za fitness?

Jednostavne jutarnje vježbe pozitivno utječu na situaciju – što bi tek mogli reći o ozbiljnom treningu. No, ako nemate vremena za trening, koristite druga rješenja, na primjer, zamijenite stolicu fitballom. Tijekom radnog dana zagrijavajte se i izvodite lagane vježbe: ustanite i hodajte, radite nekoliko čučnjeva kad nađete pet slobodnih minuta. I napravite takve pauze što je češće moguće: ako je moguće svaka dva sata, piše Elle.
Spustite se stepenicama umjesto liftom. Ako uvjeti to dopuštaju, idite na posao biciklom.

Usredotočite se na aktivni sport, jogu i istezanje. Trčanje, lagani jogging ujutro pružit će vam naboj dobrog raspoloženja za cijeli dan – ne budite lijeni. Ako niste ljubitelj aktivnih teških fitness rutina i utega u teretani, obratite pažnju na vježbe s TRX petljama i istezanje.

Kako upravljati mišićima u vratu i leđima?

Pratite na svoje držanje cijeli dan. Redovito idite na masažu: odvojite malo vremena, jer to je vaše zdravlje.
Zapamtite ovu riječ – opuštanje! Tijekom rada malo smo nervozni, a to izaziva blokade i stagnaciju u vratnoj kralježnici. Čak i ako vam se nakon posla učini da ste jako umorni, istezanje će vas definitivno vratiti u život. Normalizira cirkulaciju krvi u tijelu (uključujući i cervikalnu i lumbalnu regiju). Obratite posebnu pažnju na istezanje leđa – ovo je korisna navika za ljude koji imaju skoliozu ili probleme s bolovima u leđima.