ZA STORY.HR Pripremite domaću guščju paštetu po receptu Suzy Josipović

'Iako je moja mama najbolje kuhala, kao i uostalom svaka mama svojoj djeci - najbolje kuha, i moj tata je izvrstan kuhar. Njegova guščja pašteta je zaista jedna od vrhunskih gastro delicija'

davorin višnjić/pixsell

Ako nečije recepte volimo - onda su to oni zagrebačke poduzetnice, bivše manekenke, ali i velike gurmanice te autorice jedne od najprodavanijih kuharica u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić. Ovog puta za Story.hr podijelila je recept za guščju paštetu kakvu je pripremao njezin otac. 

privatna arhiva 

'Iako je moja mama najbolje kuhala, kao i uostalom svaka mama svojoj djeci - najbolje kuha, i moj tata je izvrstan kuhar. Njegova guščja pašteta je zaista jedna od vrhunskih gastro delicija... Pitate se gdje možete kupiti guščju jetru? Na placu imate prodavaonice peradi - pilića, purica, gusaka, iznutrica, samo batkića, jetrica i slično... Tu pitajte za guščju jetru. U Zagrebu i na Dolcu i na Kvaternikovom trgu na placu 'Blagus peradarstvo' ima - uvijek! Ako i ne možete nabaviti guščju jetru, kupite ako ima što svjetliju pileću ili čak pureću jetru i po istom ovom receptu napravite paštetu. Isto je - super!', savjetuje Suzy. 

Za 6 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat

Sastojci:

50 dag guščjih jetara
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
1 luk (sitno nasjeckan)
peršin (sitno nasjeckan)
curry
putar
sol
papar

Instagram 

Priprema:

Guščja jetra stavite u mlijeko da odstoje bar 1 sat u hladnjaku. Zatim ih očistite od žilica i ručno nožem iskosajte. Na tavici na putru dinstajte sitno narezan luk i češnjak, dodajte jetru i miješajte. Posolite, popaprite i dodajte sitno nasjeckani peršin te curry. Kada se smjesa malo ohladi, sameljite je ručnim mikserom, stavite u zdjelicu i u hladnjak. Poslužite uz tostirani kruh.