Kao rođendansko iznenađenje, desert za obiteljska druženja ili pak usputna slastica - torta je uvijek dobrodošla. Slaže se s time i zagrebačka poduzetnica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, koja je s nama podijelila recept za svoju omiljenu tortu pod nazivom 'Reforma'. 

 Vrijeme pripreme: 40 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Vrijeme hlađenja: 5 - 6 sati

Temperatura pećnice: 200C

Četvrtasti kalup iz pećnice

Krema:

  • 15 žumanjaka
  • 10 žlica štaub šećera
  • 20 dag čokolade
  • 35 dag putra

Biskvit:

  • 15 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 40 dag mljevenih oraha ili miješano oraha i badema
  • prstohvat cimeta
  • 25 dag šećera
  • 1,5 žlice glatkog brašna
Suzy Josipović otkrila nam je recept za svoju najdražu tortu
Profimedia 

Krema: Pjenasto izmiksajte 15 žumanjka sa štaub šećerom. Zajedno s čokoladom stavite na paru i miješajte dok krema ne provrije, oko 10 minuta. Ohladite je u hladnjaku. Posebno izmiksajte putar pa ga dodajte ohlađenoj kremi iz hladnjaka i sve izmiksajte u glatku kremu.

Zagrijte pećnicu na 200C.

Biskvit: Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Na kraju dodajte šećer i još miksajte. Zatim dodajte orahe, prstohvat cimeta i brašno. Stavite na masni papir u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Probodite biskvit vilicom da provjerite je li pečen,  da li se tijesto lijepi za vilicu. Ohlađeni biskvit okrenite, odvojite od masnog papira i prerežite na tri jednaka djela. Slažite biskvit pa ohlađenu kremu pa biskvit pa kremu. Tortu posipajte s orasima, bademima ili prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite u hladnjaku nekoliko sati.