Kao rođendansko iznenađenje, desert za obiteljska druženja ili pak usputna slastica - torta je uvijek dobrodošla. Slaže se s time i zagrebačka poduzetnica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, koja je s nama podijelila recept za svoju omiljenu tortu pod nazivom 'Reforma'.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Vrijeme hlađenja: 5 - 6 sati
Temperatura pećnice: 200C
Četvrtasti kalup iz pećnice
Krema:
- 15 žumanjaka
- 10 žlica štaub šećera
- 20 dag čokolade
- 35 dag putra
Biskvit:
- 15 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 40 dag mljevenih oraha ili miješano oraha i badema
- prstohvat cimeta
- 25 dag šećera
- 1,5 žlice glatkog brašna
Krema: Pjenasto izmiksajte 15 žumanjka sa štaub šećerom. Zajedno s čokoladom stavite na paru i miješajte dok krema ne provrije, oko 10 minuta. Ohladite je u hladnjaku. Posebno izmiksajte putar pa ga dodajte ohlađenoj kremi iz hladnjaka i sve izmiksajte u glatku kremu.
Zagrijte pećnicu na 200C.
Biskvit: Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Na kraju dodajte šećer i još miksajte. Zatim dodajte orahe, prstohvat cimeta i brašno. Stavite na masni papir u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Probodite biskvit vilicom da provjerite je li pečen, da li se tijesto lijepi za vilicu. Ohlađeni biskvit okrenite, odvojite od masnog papira i prerežite na tri jednaka djela. Slažite biskvit pa ohlađenu kremu pa biskvit pa kremu. Tortu posipajte s orasima, bademima ili prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite u hladnjaku nekoliko sati.