'Prošetajte' luksuznim imanjem u kojem su Bill i Melinda živjeli...

Ovo imanje sastoji se od više jedinica, a proteže se na čak 5.800 četvornih metara

Profimedia

Kuće bogataša nerijetko plijene pažnju javnosti, no jeste li se ikada pitali kako izgleda luksuzno imanje jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, pokretača Microsofta i poznatog filantropa, 65-godišnjeg Bill Gatesa? U ponedjeljak je poput bombe odjeknula vijest da se milijarder nakon 27 godina braka razvodi od supruge Melinde. Jedno od glavnih pitanja trenutno je - kako će se imovina raspodijeliti i tko će ostati živjeti u luksuznoj kući u Kaliforniji? 

Profimedia 

Riječ je o luksuznom imanju koje se nalazi u kalifornijskom Del Maru, a nevjerojatan pogled na ocean podigao je cijenu u visine. Bill je za ovu nekretninu iskeširao oko 300 milijuna kuna i jedna je od najskupljih kuća na tom području.

Profimedia 

Ovo imanje sastoji se od više jedinica, a proteže se na čak 5.800 četvornih metara. Osim obiteljske rezidencije na imanju se još nalazi staklenik, dva apartmana, ali i sadržaji poput kućnog kina, jacuzzija za deset osoba, bazena, teniskog terena... Nekretnina je sagrađena 1999. godine, a izgradio ju je renomirani arhitekt i dizajner Ken Ronchetti. Obiteljska rezidencija sadrži šest spavaćih soba i četiri kupaonice, a prostrani dnevni boravak, kuhinja i terasa malo koga mogu ostaviti ravnodušnim. 

Profimedia 

Podsjećamo, Bill je u ponedjeljak obznanio da je stavio točku na svoj dugogodišnji brak, a na društvenim mrežama obratio se pratiteljima. 'Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji', napisao je 65-godišnji Bill na Twitteru pa dodao: 'Nakon što smo puno radili na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. U posljednjih 27 godina, podigli smo dvoje sjajne djece i stvorili zakladu koja se diljem svijeta trudi ljudima osigurati zdrav i uspješan život. Nastavljamo vjerovati u našu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo u zajednički život. U ovoj fazi života, kao par ne možemo nastaviti. Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji'.