Bill Gates, pokretač Microsofta i jedan od najpoznatijih svjetskih filantropa, više nije drugi najbogatiji čovjek na svijetu, sada je tek četvrti. Njegovo je bogatstvo procijenjeno na 124 milijarde dolara, a to bi se moglo znatno promijeniti. Naime, obznanio je da se nakon 27 godina  braka razvodi od supruge Melinde. 

'Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji', napisao je 65-godišnji Bill na Twitteru pa dodao: 'Nakon što smo puno radili na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. U posljednjih 27 godina, podigli smo dvoje sjajne djece i stvorili zakladu koja se diljem svijeta trudi ljudima osigurati zdrav i uspješan život. Nastavljamo vjerovati u našu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo u zajednički život. U ovoj fazi života, kao par ne možemo nastaviti. Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji'. 

NAKON 27 GODINA BRAKA Bill i Melinda Gates se razvode
Profimedia 

Uz ogroman posao, zajedno imaju troje djece, 21-godišnjeg Roryja Johna, 18-godišnju Phoebe Adele i 25-godišnju Jennifer Katherine i zajednički vode Zakladu Bill & Melinda Gates putem koje su dosad donirali više od 50 milijardi dolara u humanitarne svrhe.

'Mnogo su nas puta pitali je li pošteno da smo tako utjecajni, i naš odgovor je - ne, nije. Nije pošteno da mi imamo milijarde dok neki drugi nemaju gotovo ništa. I nije pošteno da naše bogatstvo otvara vrata koja su drugima zatvorena. Međutim, mi se bavimo ovime i koristimo svoj utjecaj kako bi pomogli ljudima diljem svijeta i postigli jednakost. Predani smo ideji otvorenosti o tome što financiramo te koji su bili rezultati. Iako nije uvijek jasno što je bio uspjeh, a što nije volimo razgovarati s našim članovima ekipe i savjetnicima. Iako smo napravili dobar posao u tome da skrenemo pozornost na zdravlje i siromaštvo, naš rad nije niti blizu gotov', ovako su jednom prilikom komentirali svoj uspjeh.

Bill i Melinda Gates razveli su se nakon 27 godina braka
Profimedia 

Podsjetimo, Bill je Melindu upoznao nedugo nakon što se ona 1987. godine pridružila Microsoftu kao voditeljica proizvodnje. Susret se dogodio kada su sjedili jedno uz drugo na poslovnoj večeri u New Yorku. Nakon otprilike godinu dana veze, došli su do raskrižja. 'Znate, puno smo brinuli jedni za druge i postojale su samo dvije mogućnosti: ili ćemo prekinuti ili ćemo se vjenčati', ispričao je Bill.