Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE VJERUJU U ZAJEDNIČKI ŽIVOT

NAKON 27 GODINA BRAKA Bill i Melinda Gates se razvode

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Što će se dogoditi sa silnim milijardama?

Izvor: Profimedia

Bill Gates, pokretač Microsofta i jedan od najpoznatijih svjetskih filantropa, više nije drugi najbogatiji čovjek na svijetu, sada je tek četvrti. Njegovo je bogatstvo procijenjeno na 124 milijarde dolara, a to bi se moglo znatno promijeniti. Naime, obznanio je da se nakon 27 godina  braka razvodi od supruge Melinde. 

'Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji', napisao je 65-godišnji Bill na Twitteru pa dodao: 'Nakon što smo puno radili na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. U posljednjih 27 godina, podigli smo dvoje sjajne djece i stvorili zakladu koja se diljem svijeta trudi ljudima osigurati zdrav i uspješan život. Nastavljamo vjerovati u našu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo u zajednički život. U ovoj fazi života, kao par ne možemo nastaviti. Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji'. 

bill gates Izvor: Profimedia

Uz ogroman posao, zajedno imaju troje djece, 21-godišnjeg Roryja Johna, 18-godišnju Phoebe Adele i 25-godišnju Jennifer Katherine i zajednički vode Zakladu Bill & Melinda Gates putem koje su dosad donirali više od 50 milijardi dolara u humanitarne svrhe.

Povezane vijesti

'Mnogo su nas puta pitali je li pošteno da smo tako utjecajni, i naš odgovor je - ne, nije. Nije pošteno da mi imamo milijarde dok neki drugi nemaju gotovo ništa. I nije pošteno da naše bogatstvo otvara vrata koja su drugima zatvorena. Međutim, mi se bavimo ovime i koristimo svoj utjecaj kako bi pomogli ljudima diljem svijeta i postigli jednakost. Predani smo ideji otvorenosti o tome što financiramo te koji su bili rezultati. Iako nije uvijek jasno što je bio uspjeh, a što nije volimo razgovarati s našim članovima ekipe i savjetnicima. Iako smo napravili dobar posao u tome da skrenemo pozornost na zdravlje i siromaštvo, naš rad nije niti blizu gotov', ovako su jednom prilikom komentirali svoj uspjeh.

bill gates Izvor: Profimedia

Podsjetimo, Bill je Melindu upoznao nedugo nakon što se ona 1987. godine pridružila Microsoftu kao voditeljica proizvodnje. Susret se dogodio kada su sjedili jedno uz drugo na poslovnoj večeri u New Yorku. Nakon otprilike godinu dana veze, došli su do raskrižja. 'Znate, puno smo brinuli jedni za druge i postojale su samo dvije mogućnosti: ili ćemo prekinuti ili ćemo se vjenčati', ispričao je Bill.

Najčitanije

Najnovije