STVAR JE U STAVU, A NE FILTERU: Evo kako napraviti savršenu fotografiju

Ideje kako pozirati za dobru fotografiju

Instagram

Takozvani 'body positivity' pokret sve je prisutniji na društvenim mrežama. Žene jedna za drugom objavljuju svoje fotografije bez šminke, bez filtera ili neke druge obrade, a sve u svrhu promicanja prirodnosti i podizanja svijesti javnosti o tome da su današnji standardi ljepote itekako nametnuti te da smo zaboravili cijeniti ono što nam je priroda dala.

'Mi smo žene, a ne lutke', poručila je Ida Prester nakon što je odlučila dići glas protiv senzacionalističkog medijskog pristupa ženskom izgledu vidjevši naslove o kantautorici Kristini Kovač. Pridružile su joj se potom mnoge poznate osobe, a posljednja u nizu bila je i voditeljica i urednica Uršula Tolj

No osim što se na društvenim mrežama nameću fotografije obrađene gotovo do neprepoznatljivosti, mnogima za oko često zapne i stav odnosno poza. Neke osobe prirodno se znaju namjestiti za poziranje, dok drugi muku muče s tim, pa i zbog toga pribjegavaju obrađivanju fotografija na kojima sužavaju struk, vrat, noge i tako redom. Ako ste i vi među njima, pronašli smo za vas nekoliko tutoriala uz koje ćete brže savladati prirodne poze i tako, bez ikakvih uređivača fotografija i šminke, napraviti idealnu fotografiju.

Kako izgledati dobro na fotografiji  YouTube

Kako pozirati?  You Tube

Kako pozirati za Instagram  You Tube