ZNAMO DA JE TEK PONEDJELJAK, ALI KAMO ZA VIKEND? Jelenov greben bajkovito je imanje koje morate posjetiti

Posebno je šarmantno u kombinaciji sa snijegom.

Instagram

Svega sedamdesetak kilometara od Zagreba, u neposrednoj blizini Zagorja i na krajnjem istoku Slovenije smjestilo se bajkovito obiteljsko imanje koje u svako doba godine nudi razonodu za cijelu obitelj. Nekada su ovdje bili vinogradi i farma goveda, a posljednjih nekoliko godina u ovom dijeliću raja na zemlji svoj dom je pronašlo stotinjak jelena, košuta i impozantnih muflona.

Osim raznih domaćih specijaliteta koji se u njihovom restoranu mogu probati, a među kojima se posebno ponose onima sa šampinjonima iz njihovog vlastitog uzgoja, u neposrednoj blizini može se posjetiti i minoritski samostan Olimje u sklopu kojega se nalazi i treća najstarija ljekarna u Europi. 

Instagram 

Za one najmlađe, tu su igrališta, za one malo starije wellness poslastice poput masaža, sauna i jacuzzija s termalnom vodom, a za sve one koji u ljepoti i prirodi žele uživati duže od jednog dana, postoji mogućnost smještaja u jednom od dvaju pansiona.

Koliko je sama lokacija čarobna, možda najbolje u prilog govori to da ju mnogi parovi biraju kao onu na kojoj će započeti njihovo putovanje bračnim vodama pa rado svoje bračne savjete recitiraju u šarmantnoj sjenici s pogledom na imanje.

Instagram 

Tijekom svakog godišnjeg doba čarobna na svoj način, ova je destinacija omiljena mnogim obiteljima iz regije koje ju rado posjećuju kad god za to imaju priliku, a ono što posebno oduševi i raznježi svakog posjetitelja iskustvo je hranjenja jelena.

U malenom dućanu s domaćim proizvodima po simboličnoj se cijeni može kupiti kako ga oni zovu škarnicl sa zrnima kukuruza kojega ove pitome životinje rado jedu iz ruke. Čak i ako vam se na prvu učine sramežljivi, vjerujte nam da će vas pratiti u stopu sve dok ih budete imate volje častiti njihovim omiljenim poslasticama.