Mizu shingen mochi desert je od vode i agara koji se poslužuje sa sirupom od smeđeg šećera (kuromitsu) i sojinim brašnom (kinako). Ime raindrop cake pod kojim je popularan na Instagramu dobio je jer izgledom podsjeća na kap vode.
Priprema:
1. Kalup navlažite vodom, a zatim ocijedite.
2. U tavu stavite agar u prahu i vodu i dobro promiješajte. Zakuhajte na srednjoj vatri uz lagano miješanje. Kad zakipi, smanjite vatru i kuhajte 2-3 minute dok se potpuno ne otopi. U otopinu agara dodajte šećer i promiješajte da se otopi.
3. Ulijte dobivenu otopinu u kalup i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na najmanje 1 sat ili dok se ne ohladi i stisne.
4. Izvadite žele iz kalupa neposredno prije jela i potrudite se da ne ostane (pre)dugo na tanjuru kako ne bi ispario.