AVANTURA DOMAĆE TRAVEL INFLUENCERICE: 'Došla sam u jednu od najluksuznijih destinacija i završila u vreći za smeće'

Travel influencerica Andrea Trgovčević napisala je svoj drugi putopis za Story.

promo

Travel influencerica Andrea Trgovčević napisala je svoj drugi putopis za Story.

Hop hop – stigli smo i na Svetu Luciju koja je devet puta zaredom proglašena za najbolju destinaciju za medeni mjesec. Vulkanski otočić i jedina država na svijetu koja je naziv dobila po jednoj ženi – SVETOJ LUCIJI OD SIRAKUZE.

Dan je krenuo laganim koracima u ECCO tenisicama i s velikom dozom entuzijazma. Izlazak s kruzera i pogled na otočić bio je umirujuće zelen. Kada smo se ukrcali u kombi i krenuli na vidikovac s kojeg se vide Pitoni – svako stajanje i pogled na otok bio je „wow“. Sigurno razmišljate o spomenutim Pitonima pa najbolje da ne idemo dalje s tekstom dok ne razjasnimo da Pitoni nemaju nikakve veze s onim Pitonima koji su vam prvi pali na pamet. Pitoni su dvostruki vulkanski tornjevi (planine) i jedan od najpoznatijih atrakcija ovog otoka. Pogled na Pitone sigurno ste barem jednom vidjeli na svom zaslonu od laptopa ili na TV-u, a nalazi se i na Nacionalnoj zastavi. Vožnja od otprilike 2 sata po otoku zaustavila nas je kod plantaže banana gdje smo imali priliku degustirati „banana ketchup“.

promo 

DA, dobro ste čuli, kečap od banane koji je jako ukusan. Ne čudi da su odlučili eksperimentirati s bananama s obzirom na to da im je to voće koje najviše izvoze. Kada smo stigli do mjesta s kojeg smo kretali na treking do pogleda na jedan od Pitona krenuo je pljusak. Iako je „dry season“ na otoku od prosinca do lipnja – nebo je odlučilo da svoj uranjeni „honeymoon“ provedem u vreći za smeće. Zašto? Zato što sam na nogama imala nepropusne ECCO tenisice, ali kabanica je ipak bila previše za razmišljati u Karipskom okruženju.

Privatna fotografija 

Lokalna vodička kao alternativu je ponudila veliku crnu vreću za smeće koja je u probušene dvije rupe za ruke i glavu itekako poslužila. Lagani uspon od 20ak minuta doveo nas je do romantičnog vidikovca koji spaja Karipsko more s vulkanskim vrhom poznatih Pitona. Brzo nakon kiša je prestala pa smo mogli uživati u pogledu.

promo 

Kiki je odbio surađivati s vrećom za smeće pa je sušio svoju majicu na ogradi s pogledom . Poslije uspona uslijedio je mini ručak koji je uključivao domaći sok od Tamarinda, riblje okruglice i nešto nalik uštipcima. Nakon ovoga bili smo spremni za plažu i malo izležavanja i još pogleda na Pitone. Osim plaža i vrhova, Santa Lucia je poznata po nekim od najskupljih hotela na svijetu, ali i vulkana koji leži na sumporu pa prirodni bazeni krčkaju na temperaturi iznad 100 Celzijevih stupnjeva. Postoje i oni koji nisu direktno na „vatri“ pa se kao turist možete okupati u ljekovitoj vodi na ugodnih 30 Celzijevih stupnjeva. Lokalno stanovništvo je iznimno pristupačno i zabavno za slušati. Često ćete čuti na svaku drugu rečenicu čuti „YA MAAAAN“ i glasan osmijeh.

promo 

Uvijek mi se činilo da su ljudi koji žive uz more i palme nekako opušteniji. Ako ste još uvijek u potrazi za lokacijom za medeni mjesec Santa Lucia vas neće razočarati, a nalazi se u blizini St. Vincenta i Martinika pa uz dobru organizaciju i godišnji od dva tjedna možete iskusiti pravu Karipsku idilu. Sve što vam treba je: entuzijazam i dobre tenisice jer nećete htjeti prestati istraživati sve ljepote koje ovakve destinacije nude.

promo