STIŽE SERIJA O TALENTU, VELIKOJ NESREĆI I NESRETNOM BRAKU: Voljeli su se i mrzili, a varao ju je i sa sestrom

Frida Kahlo preminula je kada je imala samo 47 godina, nakon godina brojnih zdravstvenih problema, a uskoro stiže serija o njezinom zanimljivom životu.

Profimedia

Obitelj jedne od najpoznatijih umjetnica svih vremena, Fride Kahlo, trenutno surađuje s tvrtkom BTF Media iz Miamija kako bi producirala televizijsku seriju temeljenu na životu i karijeri ove inspirativne i neponovljive meksičke umjetnice. Seriju će koproducirati osnivači BTF Media - Ricardo Coeto i Francisco Cordero, dok će Hector Martinez biti izvršni producent.

'Serija nastoji prikazati Fridu onakvom kakva nikada prije nije viđena', rekla je Fridina pranećakinja Mara Romeo Kahlo za 'Variety'. 'Cilj je predstaviti jedinstvenu perspektivu o njezinom životu na temelju onoga što njezina obitelj zna o njoj i pokazati kako je stvarno živjela svoj život.'

'Frida je bila poznata po svojim šarenim autoportretima', rekao je Coeto. 'Njezini autoportreti imali su različite teme, poput njenog identiteta, tijela i smrti. Mnogi su je smatrali herojem jer nije dopuštala društvu da joj se približi, već je  svoje borbe koristila kao svoju snagu.'

Profimedia 

Prijateljica Pabla Picassa, žena koja je obožavala zbijati nekorektne šale, lice s naslovnice 'Voguea' i otvorena biseksualka, Frida je dominirala društvenom scenom u Meksiku tijekom 30-ih i 40-ih godina, no Fridin je život bio prepun i teških trenutaka i borbi - kada je imala samo 6 godina preboljela je dječju paralizu, a što je ostavilo trajne deformacije stopala i nogu, da bi kao 18-godišnja djevojka nastradala u prometnoj nesreći u kojoj je oštetila kralježnicu i slomila zdjelicu i rebra, a nakon čega je posljedice osjećala svakodnevno sve do kraja života.

Nakon tog događaja koji joj je u potpunosti promjenio život više nikada nije mogla normalno i bezbolno hodati, a nije se uspjela ostvariti ni kao majka jer je svaka njezina trudnoća završila spontanim pobačajem.

Posebno joj je teško pala amputacija noge nakon zadobivene gangrene, a nakon čega počinje njezina borba s depresijom i suicidalnim mislima. Upravo je svu bol koju je osjećala pretakala u svoje slavne autportrete, slikajući prikovana za krevet.

Profimedia 

Podsjetimo, život Fride Kahlo već je poslužio kao inspiracija za nekoliko filmskih projekata, a svakako je najpoznatiji biografski film 'Frida' iz 2002. sa Salmom Hayek u glavnoj ulozi zahvaljujući kojoj je bila nominirana za Oscara.

Više fotografija iz života Fride Kahlo pogledajte u galeriji!