Ovog vikenda svi putevi vode na jesensko izdanje Food Marketa koji se održava u popularnom prostoru zagrebačkog Petog kupea.
Višednevno gastro druženje, začinjeno obiljem finih okusa, mirisa i vrhunske glazbe, u Zagreb donosi dašak svjetskih metropola, a u bogatstvo okusa za koji su zaduženi odabrani chefovi kultnih zagrebačkih restorana oduševit će i najzahtjevnija nepca.
Na Food Marketu za vas kuhaju restorani Lari&Penati, Cukeraj, Pojoda Nautic Club, Chevo's, Dubravkin put te brojni drugi eminentni chefovi, majstori slastica i vrhunski barmeni.
Ako je suditi po prvom danu ovog hedonističkog druženja, Food Market nipošto ne želite propustiti, ni kad je riječ o hrani, a ni ako ste poželjeli malo partijati.
Food Market je već u ranim popodnevnim satima ovog petka okupio naše influencere i food blogere koji nisu skrivali da se odlično zabavljaju. Posjetili su nas Mile Butorac poznatiji kao Hungry Mile, Tanja Pastuović Klaić koja stoji iza bloga COOKam i guštam, gastro blogerica Katarina Đozović, odnosno Kate Homecooking, te Sandra Rončević koja piše O slanom i slatkom.
Sve je započelo u veselom i prijateljskom druženju, a kad je hrana stigla na stol svima su već na prvi pogled porasle zazubice. Iz kuhinje Lara & Penata stigle su dvije kombinacije, a kako nam je vlasnik Igor Tomljenović objasnio, za petak su osigurali mesne menije, no napomenuo je da će za vegetarijance složiti i opciju bez mesa ako je požele isprobati.
Naši food blogeri imali su prilike probati opciju sa svinjetinom i piletinom. Igor nam je otkrio da je njegov osobni favorit svinjski odrezak u kombinaciji s portabelo gljivama i monkey barbecue umaku, a inače podcijenjena svinjetina pokazala se izuzetno mekom te su portabelo gljive i umak nadopunili okus. Druga varijanta stigla je u obliku otkoštenog pilećeg zabataka u kombinaciji s pečenim zelenim rajčicama i kremom od koji su naš osobni favorit jer se rajčice i krema od kozjeg sira savršeno nadopunjuju okusom, a piletina je izuzetno mekana i odlično pripremljena.
U večernjim satima uslijedio je nastup Nike Turković koja je oduševila gomilu gostiju koji su uživali u ukusnoj hrani, piću i odličnom koncertu. Nika je brzo raspjevala i rasplesala okupljenu ekipu među kojima su se našla i neka poznata lica poput Elle Dvornik, Gianne Apostolski, Rite Rumore, Antonelle Đinđić...
Kakva je atmosfera vladala na večerašnjem izdanju Food Marketa pogledajte u galeriji:
Ako ste propustili prvi dan Food Marketa, ne brinite, očekuju vas još dva dana ispunjena odličnom hranom, zanimljivim radionicama, ali i glazbom vrhunskih DJ-a.
U subotu u organizaciji Petog kupea očekuje prava poslastica za ljubitelje elektronske glazbe! Food Market after hours nakon službenog dijela festivalskog programa Peti Kupe dovodi genijalna glazbena imena - Imogen X Forbidden Dance w/ VOLCOV!
Jedan od najboljih talijanskih DJ-a, Volcov je underground heroj koji desetljećima promiče soulful house. Uz Antonia Zuzu koji će upotpuniti svojim setovima nastup talijanske legende, dolaze i pokretači Forbidden Dancea su Evan i Fusion, rovinjski vinyl sladokusci koji žele objavljivati underground house u omiljenom vinilnom formatu!
Za vikend nemojte propustiti ni slastan, bogati brunch ili opojne mirise i okuse vrhunskoga grila. Degustirajte najfinija vina, opustite se uz koktel ili naučite nekoliko kulinarskih trikova na našim radionicama.
Sve to i više pod palicom vrhunskih chefova očekuje vas na ovom nezaobilaznom gastro eventu! Ulaz je slobodan, stoga vidimo se na Food Marketu od 7. do 9. listopada u Petom kupeu i ne zaboravite – DOĐITE GLADNI!
Subota 8.10.
11:00-22:00 Pojoda, Chevo's
Dj Antonio Zuza (Imogen), Dj Vedran Rako (Pepermint)
11:00-12:00 Radionica Zvijezda & djeca peku pite
13:00-14:00 Radionica Ledo kuhamo s djecom
16:00- 19:00 Royal Hill Beach Bar
17:00-18:00 Happy hour Johnny Walker Black Label
Peti kupe after hours - Imogen X Forbidden Dance w/ VOLCOV
Nedjelja 9.10.
11:00-18:00 Dubravkin put
Dj Peti Kupe
11:00 Mastercard radionica- Wine tasting class s Vinarijom Kaptol
15:00 Mastercard radionica - Izrada štrukli s Darling and Shegrts
16:00-17:00 Happy Hour Tanqueray & Tonic
16:45 Mastercard radionica - Priprema ukusnog obroka bez bacanja ostataka uz JRE chefa Tibora Valinčića, Dubravkin put
Zahvaljujemo glavnom partneru projekta Mastercard te partnerima Ledo, Zvijezda i Photos Photiades Group Croatia (PPD Croatia).