Svima koji prate gastro scenu i uživaju u kuhanju dobro je poznat Instagram profil Kate Homecooking, iza kojeg stoji Katarina Đozović. Ova zaljubljenica u finu hranu i gastro bloggerica stiže nam na Food Market u subotu, 8. studenog, u 13 sati, kad počinje jedna sasvim posebna radionica. Naime, zvijezde ovog pop-up eventa bit će djeca te Ledo riba i Ledo povrće, koje će Katarina pripremati uživo i tako mališanima pokazati svu ljepotu stvaranja zdravih obroka i uživanja u raznovrsnim okusima. I mališani će se, dakako, moći okušati u pripremi zdravih tanjura. Dobro je poznato da, što djecu ranije i više uključimo u pripremu hrane i nabavku namirnica, to će biti spremniji probati i prihvatiti raznovrsnu hranu i nove okuse. A na Ledo radionici kuhat će se, između ostalog, 'klasik' svakog toplog doma – varivo s graškom i noklicama.

Grašak je bogat izvor vitamina B i C, folne kiseline i vlakana, a najčešće ga, osim kao varivo s noklicama, pripremamo kao 'rizi-bizi' ili ga pirjamo na maslacu i poslužujemo uz ribu ili meso. U užurbanoj svakodnevici često se dogodi da ručak mora biti gotov što prije, no – iako nemamo vremena – trudimo se kuhati zdravo. Ledo povrće, pa tako i grašak, dostupno je tijekom cijele godine i jednostavno je za pripremu. Male savjete koji čine razliku, nekoliko tips & tricks mudrosti, ali i vlastitu kreativnost u kuhinji na Ledo radionici od 13 sati demonstrirat će Katarina. Vidimo se u zagrebačkom Petom Kupeu, Trnjanska cesta 5.

Inače, 'Dođi gladan', moto jesenskog izdanja Food Marketa u Petom Kupeu, koji se održava od 7. do 9. listopada, najbolji je poziv za druženje i uživanje u dobroj hrani, glazbi i zabavi. Odabrani chefovi kultnih zagrebačkih restorana otkit će pravo bogatstvo okusa - za sve koji dođu na ovaj gastro festival kuhat će chefovi restorana Lari & Penati, Cukeraj, Pojoda, Chevos i Dubravkin put.

*Sadržaj nastao u suradnji s Ledom.