ZA SVE KOJI VOLE SLATKO: Recept za slatki doručak koji obožava trenerica Dora Kraljević

Robert Gašpert

Od malih nogu učili su nas da je doručak najvažniji obrok u danu. Tu tvrdnju odlučili su istražiti i brojni znanstvenici. U posljednjih desetak godina, važnosti doručka u svakodnevnoj prehrani posvećena su brojna znanstvena istraživanja. Iako različitim metodama i testiranjima nisu uspjeli dokazati da je upravo doručak najvažniji obrok u danu, svi znanstvenici složili su se da doručak ima važnu ulogu u prehrani svakog pojedinca i veliki utjecaj na njegovo zdralje. Kako dan započeti na najbolji mogući način?

Trenerica Dora Kraljević velika je obožavateljica slatkog i najčešće bira slatki doručak, no to ne znači da njezin doručak istovremeno nije i nutritivno bogat. Nakon što nam je otkrila kako zaboraviti na cheat day i uživati u hrani, pa čak i onoj slatkoj, svaki dan, Dora nam je otkrila i recept za svoj omiljeni slatki doručak.

Nutritivno bogat, ali ukusan poput čokoladnog brownie kolača, Dorin protein bowl morate isprobati, a svojem ga nepcu i raspoloženju možete prilagoditi različitim dodacima i različitim voćem. No, nikako nemojte preskočiti Dolcela Hi protein Brownie shake koji mu daje neodoljivi brownie okus i čak 20 grama proteina.

Robert Gašpert 

Čokoladni protein bowl s borovnicama

SASTOJCI (za jednu osobu):

Dolcela Hi protein Brownie shake
200 ml O'Plant zob biljni napitak
banana
50 g zobenih pahuljica
2 žlice chia sjemenki
borovnice
orašasti plodovi, suho voće ili drugi dodaci

Robert Gašpert 

POSTUPAK:

1. U blender dodajte jednu bananu, 200 ml O'Plant biljnog napitka od zobi i vrećicu Dolcela Hi protein Brownie shake. Sve sastojke dobro izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Robert Gašpert 

2. U zdjelicu dodajte 50 g zobenih pahuljica i 2 žlice chia sjemenki te prelijte pripremljenim shakeom.

3. Pomiješajte zobene pahuljice, chia sjemenke i pripremljeni Dolcela Hi protein Brownie shake s bananom. Proteinski bowl s zobenim pahuljicama, chia sjemenkama i proteinskim shakeom s okusom brownieja i banane možete jesti odmah ili staviti u frižider preko noći i jesti sljedeći dan. U tom će slučaju zobene pahuljice omekšati, a chia sjemenke nabubriti zbog čega će biti lakše za probaviti.

Robert Gašpert 

4. Proteinski bowl servirajte uz svježe borovnice, koje će vaš slatki doručak nutritivno obogatiti kalijem, vitaminima C, B6 i K te antioksidansima, te orašastim plodovima ili čipsom od kokosa za dozu zdravih masti.

5. Ako baš poput Dore dan volite započeti uz dozu kofeina, uz slatki protein bowl servirajte kavu s dodatkom O'Plant biljnog napitka od zobi.

Robert Gašpert 

Svoj tjedni meni obogatite ovim slatkim, ali i nutritivno bogatim doručkom, a u nastavku vam otkrivamo i 7 jednostavnih i zdravih navika koje možete usvojiti već danas, a pritom uživati u svakom obroku!

Story 

* Sadržaj nastao u suradnji s Podravkom.