HIT PUDERI ZA 2023. GODINU: Generacija Z želi baš ovakve, a zbog ovog su drugačiji od ostalih

Zahvaljujući društvenim mrežama, znamo koji su neki od kvalitetnijih pudera posljednjih nekoliko godina.

Instagram (@maralafontan)

I dok jedni mediji navode da je vrijeme pudera apsolutno završeno, drugi slave njegove inovativne hibride. Kako je podloga i dalje većini korisnika ključni korak u make upu, ne vjerujemo da će puder ikada nestati s tržišta, a to najbolje potvrđuje i twist u podlogama koji ne traže samo krajnji korisnici, nego ga preporučuju i make up brendovi.

Shutterstock  Charlotte’s Tilbury Beautiful Skin Foundation, sjajni puder s hijaluronskom kiselinom

Poželjna pokrivnost pudera ionako se mijenja svakih nekoliko godina pa tako uzastopno prelazimo iz faze više mat i pokrivnih pudera u (sada aktualnu) fazu sjajnih pudera laganije pokrivnosti.

Shutterstock  NARS Light Reflecting Foundation, sjajni puder s biomimetičkom zobi i peptidima, 48 € / 361, 65 kn, Cultbeauty.com

Najnoviji obrat u toj beskrajnoj tranziciji jest što generacija Z želi više od svoga pudera. Pokrivanje nepravilnosti i ujednačavanje tena više nisu jedina njegova zadaća, traži se i davanje sjaja, ali i zamagljivanje pora i bora te njegujući efekt koji sve češće mora graničiti sa skincareom.

Shutterstock  Estée Lauder Double Wear Sheer Long-Wear Foundation SPF20, tekući puder s vitaminom E i UV zaštitom, 62,25 € / 472,03 kn, Douglas

Zahvaljujući inovacijama, više nego ikada prije svjedočimo stabilnim formulama sjajnih pudera koji, osim što ne naglašavaju nepravilnosti masnijih tipova koža, nude dugotrajnost i popravljaju kvalitetu kože tijekom nošenja. Jedan od najvećih trendova 2023. godine upravo su hibridni puderi koji su zapravo na granici skincarea i make upa, a najčešće dolaze u obliku tinti i krema za lice.

Shutterstock  Haus Labs Triclone Skin Tech Foundation, sjajni clean puder s fermentiranom arnikom, 45 $ /339,05 kn, hauslabs.com

Ideja je dobiti 2u1 proizvod koji se jednostavno aplicira prstima ili make up alatom,a pritom izgleda poput druge kože koju istodobno lagano tonira i uljepšava - dajući joj sastojke zbog kojih će s vremenom i bez make upa izgledati bolje.

Shutterstock  L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum, tonirani serum s hijaluronskom kiselinom, 16,50 € / 124,31 kn, dm

Naravno, to je u teoriji lakše nego u praksi pa ovakav make up hibrid zapravo nije dovoljan kao njega kože i neće napraviti veliku razliku kad je riječ o prosječnim problemima kože, iako će je lijepo hidrirati. Takvi su puderi bili najpopularniji 2022. godine. Serumi puderi s hijaluronom i vitaminima C i E, kao i puderi vrlo laganih tekstura koji se samostalno matiraju, a daju sjaj iznutra objedinjuju hitove prošle godine.

Shutterstock 

No kako je trend hibrida započeo prije otprilike dvije godine, tijekom 2023. godine možemo očekivati vjerojatno dosad najbolje formule, teksture i performanse podloga.

Veselimo se vidjeti što nam stiže!