FRIZURA KOJA ĆE VLADATI OVE GODINE: Popularizirala je glumica, a idealna je za sve koji žele suptilne promjene

Bob frizura se vraća u modu 2023. godine.

Instagram

Kada je Meg Ryan debitirala 1996. sa svojom kultnom frizurom koju joj je napravila poznata frizerka Sally Hershberger, zauvijek je promijenila bob.

Kosa joj je bila kratka i slatka, ali neuredna kao da je cijele noći bila na zabavi i prošla rukama kroz kosu prije nego što je izašla. I takozvani 'bedhead bob' odmah je postao popularan, a svi su pokušavali napraviti tu razbarušenu i šik frizuru.

I dok su kasne 2010-te i rane 2020-te bile u znaku raskošnih frizura punih volumena i super elegantnih stilova, bob se vraća u modu 2023. godine.

Bedhead bob postaje sve popularniji. Devedesetih je to bila Ryan i njezina prepoznatljiva frizura, zatim Britney Spears početkom 2000-ih i njena raščupana frizura prije nego što je evoluirala u čupavu frizuru popularnu sredinom 2010-ih.

Elegantniji stilovi su tada zauzeli glavno mjesto, ali zvijezde kao što su Maya Hawke i Daisy Jones vratile su ga u centar pažnje gdje i pripada.

Kako se bedhead bob razlikuje od klasičnog boba, loba (dugog boba), talijanskog boba i svih njegovih drugih varijacija?

'Tradicionalni bob će biti veoma težak s malo ili nimalo teksture, ali kada ošišate ovu frizuru, morate više raditi s prirodnom teksturom kose. Na primjer, ako klijent ima finu kosu koja ima malo ili nimalo teksture, morate napraviti više slojeva i teksture, a da i dalje zadržite taj pun bob izgled', objasnila je frizerka Liz Rexroat.

Preporučuje da se konzultirate sa svojim frizerom prije bilo kakvog šišanja, uključujući i način na koji ćete oblikovati kosu na dnevnoj bazi. Bedhead bob može odgovarati mnogim tipovima kose, ali je najbolji za one s prirodnim valovima ili teksturom.

Za finu ili ravnu kosu bit će potrebno više slojeva ili dodatnog stiliziranja za taj moderan raščupani izgled. Ako imate tanku kosu i mrzite koristiti uređaje za stiliziranje, ovo najvjerojatnije nije bob za vas.