BAFTA 2023.: O kraljevskom paru i zategnutim licima ljepotica se priča, a tu je i 'zaleđena' dizajnerica

Što se nosilo na ovogodišnjim dodjelama BAFTA nagrada i tko je ukrao najviše pažnje?

Profimedia

Ovogodišnja dodjela nagrada BAFTA protekla je u neviđenom ozračju i zasigurno će ostati zapamćena po mnogo čemu.

Njemački remake klasičnog antiratnog filma 'Na zapadu ništa novo' osvojio je nagrade za najbolji film na dodjeli nagrada Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA), a film je trijumfirao u još nekoliko ključnih kategorija.

Cate Blanchett je osvojilanagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Tar, dok je Navalny dobio nagradu za najbolji dokumentarac, o protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom u zatvoru u Rusiji.

Profimedia 

Što se tiče mode, na crvenom tepihu zablistale su poznate i one manje poznate zvijezde.

Kao što to obično i biva, crveni tepih prije velike ceremonije bio je jednaki spektakl kao i sam događaj. Na BAFTA-i, osobe s A-liste odlučile su se okrenuti modernom glamuru, dajući prednost neobičnim naglascima koji su ostavili dojam.

Veliki dio činile su, naravno, upečatljive haljine. Ali to nisu bile tradicionalne haljine; Njihove su siluete bile svježe i inovativne. Prada haljina bez naramenica Sheile Atim, s pripadajućim rukavicama djelovala je kao da se zamotala u aluminijsku foliju; Haljina od pjenastog narančastog tila Florence Pugh, Nina Ricci, također je privukla pažnju svojim ekstremnim volumenom.

Profimedia 

Naravno, nitko nije izazvao više pozornosti od Kate Middleton, princeze od Walesa, kada je stigla u bijeloj Alexander McQueen haljini na jedno rame. No njezino 'neprimjereno' ponašanje ipak je zastupljenija tema od njezinog izdanja na društvenim mrežama.

Pojavila se i slavna dizajnerica Vera Wang koja unatoč tome što je u osmom desetljeću životu izgleda kao djevojčica i oduvijek njeguje svoju ekstremno vitku liniju.

Profimedia 

Ellie Goulding svakim pojavljivanjem sve više iznenađuje, a mnogi pišu kako je popularna pjevačica ljepotu uništila operacijama i estetskim zahvatima.

U našoj galeriji pogledajte najupečatljivije kreacije s BAFTA-e 2023.

Profimedia Haljine na dodjeli BAFTA nagrada 2023.