Kate Middleton i princ William ukrali su svu pažnju na ovogodišnjoj dodjeli BAFTA nagrada.

No, osim po nagradama, BAFTA će se pamtiti i po princezi od Walesa, Kate Middleton, koja je priredila veličanstvenu modnu reviju, ali i učinila nešto što od nje nitko nije mogao očekivati.

Kate je 'reciklirala' bijelu Alexander McQueen bijelu haljinu na jedno rame, a 'začinila' ju je crnim dugačkim rukavicama, 'statement' zlatnim naušnicama iz Zare i salonkama.

Kate Middleton u Alexander McQueen haljini i crnim rukavicama
Profimedia 

Kate se opustila i očito zaboravila da će svaki njezin pokret biti snimljen, pa je dok su šetali potapšala po stražnjici princa Williama, a ta je snimka u vrlo kratkom roku obišla svijet.

Neki pretpostavljaju da se princeza pokušava prikazati u drugačijem svjetlu, posebice nakon dokumentarca o Harryju i Meghan Markle u kojem ju je vojvotkinja od Sussexa opisala kao suzdržanu osobu, a tome u prilog idu i sve ležernija izdanja princeze od Walesa, i opušteni obiteljski portret koji je objavljen odmah nakon optužbi Meghan Markle.

Kraljevski par se i sinoć držao za ruke, a ranije su slijedili pravila kraljice Elizabete II. i nikada se nisu držali za ruke u javnosti.

Kate Middleton i princ William u prošlosti su se rijetko držali za ruke
Profimedia 

Podsjetimo, stručnjaci za govor tijela su u jednom njenom pojavljivanju s princem Williamom u pučkoj kuhinji primijetili da Kate pokazuje puno više samopouzdanja i odlučnosti. Primjerice, kad su stigli na odredište, Kate je izašla iz automobila, a suptilan trenutak je, onima koji su znali kako ga pročitati, otkrio puno.

Naime, stručnjak za govor tijela Darren Stanton, uočio je kako, izlazeći iz automobila, nije ni pogledala gdje je William.

Kate Middleton ima više samopouzdanja nego prije
Profimedia 

'Dok je par izlazio iz automobila, primijetio sam da je Kate izašla sa suprotne strane vozila i nije pogledala prema Williamu. To ne znači da je ne zanima, samo znači da se počela oslanjati na samu sebe. Ako bismo to usporedili sa snimkama od prije dvije ili tri godine, vidjeli bismo da pokazuje veliku razliku u samopouzdanju', objašnjava on za britanski The Mirror.

Kate Middleton ranije nije pokazivala dominantne geste
Profimedia 

'Analizirajući fotografije Kate iz pučke kuhinje, vidimo da pokazuje dominantne geste, uključujući to da pokazuje prstom dok govori s ljudima. Govor tijela joj je vrlo otvoren. Ranije je pokazivala geste kojima je samu sebe smirivala. Recimo, stavljala bi ruke jednu preko druge ispred sebe, kao da se pokušava zaštititi, no sad već nekoliko mjeseci nismo vidjeli takvu gestu kod nje', ističe Stanton.

U galeriji pogledajte više fotografija Kate Middleton kada je prekršila stroga modna pravila kraljevske obitelji.

Profimedia Kate Middleton ponekad prekrši pravila odijevanja kraljevske obitelji