DOMAĆI DIZAJNER OTKRIO KAKO JE SURAĐIVATI SA SANJOM DOLEŽAL: 'Privatno nije osoba koja prati modu, a kao suradnica...'

Story i legendarni trojac - Sanja, Marinko i Zec - pripremaju feštu za pamćenje, a za najavu koncerta im je najviše pomogao kreativni producent i dizajner Robert Sever.

Goran Čižmešija

U utorak, 18. travnja, u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje vas uzbudljivo i emotivno okupljanje benda koji je svojim pjesmama obilježio brojne generacije i čija popularnost ne jenjava.

'Jako me razveselilo kada su nas i ove godine pozvali da održimo koncert jer lani je bila tako dobra fešta. Ljudi su toliko željni veselja, sreće, plesa pa ne sumnjam uopće da će i ove godine biti tako', komentirala je Sanja Doležal prvi put nadolazeći koncert u Lisinskom.

Dok brojimo sitno do koncerta Sanje, Marinka i Zeca, otkrivamo vam što se događalo iza kulisa snimanja kampanje za najavu koncerta, a samo ćemo reći da smijeha i dobre atmosfere nije nedostajalo. Da Sanja i dečki zablistaju, pobrinuo se jedan od najpoznatijih domaćih dizajnera Robert Sever. U ugodnom razgovoru doznali smo sve detalje o spontanoj suradnji Sanje i Roberta nastale iz prijateljstva i uzajamne ljubavi. Robert nije mogao sakriti oduševljenje koje osjeća zbog suradnje koju je dugo priželjkivao.

Goran Čižmešija 

'Danas mi je dan iz snova zato što je glazba Novih fosila soundtrack mog života. Odmalena sam njihov veliki obožavatelj i toliko pjesama znam napamet u notu. Zato mi ova suradnja baš puno znači, a dogodila se sasvim spontano. Sanja me uvijek podrži i kad god može dođe na moju reviju, ali nismo imali baš priliku surađivati na ovako velikom projektu', rekao je Sever.

Upravo je Story zaslužan za legendarni spoj Sanje i Roberta.

'Prošle godine oko Božića pozvan sam da radim sa Sanjom na editorijalu za Story. Naravno da sam to s obožavanjem prihvatio i na neki način ispunio svoju želju. Nakon toga je Sanja došla kod mene po jedan komad iz kolekcije i tako smo se bolje upoznali. Za ovo snimanje ona je izrazila želju da je upravo ja stiliziram. Tako da sam jedva dočekao današnji dan', rekao je Robert.

Goran Čižmešija 

Komentirao je i kako je surađivati sa Sanjom:

'Sanja je jako otvorena za suradnju i sugestiju, što je odlično. Privatno nije osoba koja prati modu, ne zanima je pretjerano. Kao suradnica jako je opuštena, ali vrlo dobro zna što želi, a što ne, ali vjeruje mi. Primjerice, za snimanje kapanje pripremio sam odijela u malo jačim bojama, čak i traperice. Kad je Sanja vidjela traperice, nije baš bila oduševljena. Ali kada sam rekao ‘ajmo probati’, nije me odbila.'

Čula ga je i Sanja pa se odmah uključila u razgovor.

'Njegov sam veliki fan, kao dijete dolazio je na naše koncerte, a surađivali smo već na nekoliko projekata. Nosila sam i neke njegove humanitarne revije, a i privatno volim nositi komade iz njegovih kolekcija. Jako me veseli što ćemo surađivati i za ovaj koncert jer s njim je jako ugodno raditi i vrhunski je dizajner, ima odlične ideje. Potpuno se prepuštam u njegove ruke, kako me on zamisli, tako će biti. Prepuštam se s punim povjerenjem prije svega zato što ga jako volim. Cijeli život govorim da imam stil bez stila, dakle nisam nikada bila nešto modno osviještena. Uglavnom sam u ležernim izdanjima, šećem šumom u trenirki, ali za ovako važne događaje volim biti u rukama stručnjaka, a Robi to svakako jest. On donese neke stvari koje u životu ne bih pomislila odjenuti, recimo traperice koje rijetko nosim, čak sam i u mladosti imala možda samo jedan par. Ali s obzirom na to da je on u pitanju, barem ću ih isprobati pa ćemo odlučiti', iskreno nam je rekla.

Goran Čižmešija 

'Super je kada radiš s osobom koja je toliko dugo na sceni i surađivala je s brojnim stilistima, dizajnerima, a i dalje je vrlo otvorena za nešto novo, drukčije. Nije ukalupljena i ne razmišlja u smjeru ‘to sam ja, želim uvijek izgledati isto’. Za mene kao stilista u ovom segmentu priče to je velika radost i mogu opuštenije raditi', ispričao je Robert.

Iako još nije sasvim sigurno hoće li Robert biti zadužen za Sanjina izdanja na spektakularnom koncertu u travnju, doznali smo da su šanse za to velike.

Goran Čižmešija 

'Preliminarno nije bila ideja da sam uključen i u to, ali kad smo Sanja i ja razgovarali, rekao sam: 'Apsolutno sam ti na raspolaganju za sve što treba, a od tebe očekujem barem tri presvlačenja.' Malo sam je prestrašio, ali brzo se smirila. Obećao sam joj da ćemo se o svemu dogovoriti, sve pripremiti pa se nadam ću i tu umiješati prste u kreativnom smislu. Nadam se da ću uspjeti začiniti cijelu priču svojim Sever začinom i da ćemo uskoro sve dogovoriti jer to je za mene stvarno velika čast i radost', zaključio je Robert.

Pozivamo vas na Storyev koncert za pamćenje! Sanja, Marinko i Zec pjevaju najveće hitove grupe Novi fosili 18. travnja u Lisinskom.

Prisjetite se dobrih starih vremena uz popularne pjesme koje su obilježile generacije.

Ulaznice potražite na blagajni Lisinskog i na webu lisinski.hr te u sustavu ulaznice.hr.