Princezu Dianu zbog ovog su svi obožavali: I 27 godina nakon smrti njezina popularnost ne jenjava

Premda je od njezine tragične pogibije prošlo više od 27 godina, neprežaljena Diana Spencer, poznatija kao Lady Di, i dalje je nepresušan izvor inspiracije za modne znalce i dizajnere.

Profimedia

Princeza Diana, bila je, prema riječima bivšeg premijera Velike Britanije Tonyja Blaira, 'pučka princeza' koju su naprosto svi obožavali. Nosila je neke od najljepših kreacija svijeta modne industrije, družile se s kultnim modnim fotografima i bila muzom brojnih dizajnera.

John Galliano naprosto ju je obožavao, a torbica Lady Dior izravno je nadahnuta njezinim kraljevskim, a opet tako chic stilom, dok je svaki magazin koji je izašao na kioske s njezinom fotografijom bio rasprodan u nekoliko sati. Njezina magnetičnost bila je naprosto opipljiva.

Profimedia 

Premda je od njezine tragične pogibije prošlo više od 27 godina, neprežaljena Diana Spencer, poznatija kao Lady Di, i dalje je nepresušan izvor inspiracije za modne znalce i dizajnere. Osim njezinih glamuroznih kreacija, pamtimo i one svakodnevne.

Od biciklističkih hlačica s oversized majicama, animal printa, traperica utegnutih kaubojskim remenom u kombinaciji s jednostavnom bijelom košuljom, naočala s debelim okvirom, pastelnih kompletića do sexy interpretacije male crne haljine s bisernom ogrlicom – princeza Diana dizala je klasične, pa i sportske komade na višu razinu.

Paparazzi su je često fotografirali i u kupaćem kostimu, a ona bi redovito ostavljala bez daha svojom skladnom linijom. Diana je bila ljubiteljica jednodijelnih kostima, a njezine fotografije u plavom i tigrastom kupaćem kostimu praktički su legendarne. Nikada nije bila opterećena savršenstvom, a opet je u svakoj prilici izgledala vrlo ženstveno i privlačno.

Više njezinih fotografija i odjevnih kombinacija pogledajte u galeriji: 

Profimedia Kratka frizura i modne kombinacije princeze Diane