Godinama kruže glasine kako Charles (75) i princeza Diana imaju izvanbračnu kćer Sarah Spencer. Navodno živi u Americi i jako nalikuje svojim roditeljima, posebice Lady Di. Britanski mediji pisali su kako je William htio upoznati sestru u više navrata, ali se članovi kraljevske obitelji s time nisu složili. 

Princeza Diana je javno progovorila o aferi princa Charlesa i Camille Parker Bowles
Profimedia 

'Upoznavanje je dogovoreno, ali samo za suprugu princa Williama, Kate Middleton. Bila je vrlo impresionirana kada je vidjela sličnost između Sarah i princeze Diane', rekao je izvor svojedobno. Kad je procurila navodna fotografija Charlesove i Dianine kćeri, nije bilo uopće sumnje da je Sarah ista Diana. 

'Izvanbračna kći je ista Diana', 'Nevjerojatno, identične su', pisali su jedni pratitelji, a drugi su zaključili kako bi sve mogla biti laž. 

'Što ako je to fotografija koju je napravila umjetna inteligencija?', 'Preslične su, kao sestre, ne čini mi se kao da je to pravo', komentirali su oni koji sumnjaju u istinitost priče. 

A čini se kako se o cijeloj priči šuti s itekako dobrim razlogom. Sarah je rođena 1981., prije Williama, a tada je na snazi bio zakon kako samo muški nasljednici mogu biti na tronu. Danas je situacija potpuno drukčija, pa bez obzira na spol, prvorođeno dijete ima prednost kod nasljeđivanja. Williamu bi moglo itekako pomrsiti planove oko trona ako Sarah odluči doći u Veliku Britaniju i tražiti svoja prava.

Princeza Diana
Profimedia 

Sarah je navodno 'nastala' na nevjerojatan način. Kako kruži po društvenim mrežama, kraljica Elizabeta II. htjela se uvjeriti može li Diana roditi pa su isprobali 'in vitro' oplodnju kako bi vidjeli jesu li njezine jajne stanice oplođene. Doktor koji je bio upleten u cijelu proceduru ukrao je, navodi se, Dianine jajne stanice i Charlesovu spermu, piše Marca, i iskoristio to na jednoj surogat majci. Priča se da se radilo o njegovoj supruzi. Ona je 1981. rodila djevojčicu Sarah. Kada je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći 1997., Sarah se bojala za svoj život i pobjegla u Ameriku. 

http://www.scottbaker-inquests.gov.uk/copyright.ht/Shutterstock Editorial/Profimedia, Profimedia Nakon razvoda od Charlesa povezivalo je se s nekoliko muškaraca, a u trenutku smrti bila je s Dodijem Al-Fayedom