Princ William i Kate Middleton upoznali su se na fakultetu, a njihova ljubav traje već duže od dva desetljeća. Najprije su bili prijatelji, a Williama je osvojila šetnjom po modnoj pisti. Nosila je prozirnu haljinu na humanitarnoj reviji, a princ je navodno svom prijatelju tada rekao: 

Kate Middleton nosi prozirnu haljinu
Profimedia 

'Wow, Kate je zgodna'. 

Godinama su bili skupa, a onda su sve oduševili kada su se zaručili. Kraljevsko vjenčanje uslijedilo je krajem travnja 2011., a u braku su dobili troje djece: prinčeve Georgea i Louisa te princezu Charlotte. 

Kate Middleton odala je počast žrtvama Manchestera
Profimedia 

Rijetki znaju da su Kate i William na neko vrijeme raskinuli vezu dok su još bili dečko i cura. Bilo je to 2007. kada je dvojac otvoreno razgovarao za Uskrs. Princ se žalio zbog svog načina života koji mu onemogućava uživati u mladosti i slobodi. Pred njim su bile brojne kraljevske obaveze i želio se lijepo provesti, a Kate mu je navodno rekla kako je treba uvjeriti da ona s njima ima budućnost. Smetalo joj je što se često družio s poznatim djevojkama. Razgovor su završili tako što su se složili da će svi problemi biti riješeni, a na kraju je William nekoliko dana kasnije raskinuo vezu telefonom. 

Princ ju je nazvao dok je Kate bila na poslu. Izašla je na parking, a svi su to primijetili jer je inače telefonirala u uredu. 

Princ William i Kate Middleton
UK Press/Press Association Images / PA Images / Profimedia 

'Izašla je od straha da će netko čuti razgovor. Kate je šetala gore dolje cijelo vrijeme i izgledala je uzrujano, kao da vodi raspravu. Ali nije plakala. Pročulo se da je to William i da imaju neke probleme. Sada je jasno o čemu se radilo. Kad se vratila u kancelariju, nije rekla ništa, a onda je nestala i nije se vraćala tog dana. Nismo tada previše razmišljali o tome, ali sada kada razmišljam o tome, definitivno je to bila svađa između dečka i djevojke', rekao je svojedobno za Mirror bivši Katein kolega.

Navodno su prekinuli na barem 10 tjedana, a mnoge djevojke su se interesirale za Williama. Imale su san da jednog dana postanu princeze, a onda i kraljice. Međutim, britanski mediji tvrdili su da je on sve odbijao i da je ubrzo shvatio da mu nedostaju Kate i njezina obitelj, nakon čega su se pomirili. 

Kate se danas bori s rakom, a William joj je u svemu velika podrška. 

Profimedia Kako su se princ William i Kate Middleton mijenjali kroz godine