'Hoćeš li nam više reći gdje je Kate? Neka cijeli svijet sazna tu gorku istinu. Zašto je držiš u kući? Da bi išao kod ljubavnice?', komentari su koje na društvenim mrežama ostavljaju ljutiti pratitelji službenog Instagram profila princa i princeze od Walesa. Napadaju princa Williama, koji je često u javnosti, jer se zataškava pravo zdravstveno stanje njegove supruge Kate Middleton (42).

kate middleton
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Otkako je u ožujku princeza otkrila da ima rak, javnost je zabrinuta za njezino zdravlje. Vijesti cure na kapaljku, a iz palače se nitko ne oglašava, pa je upitno što je istina, a što nije. Pratitelji očekuju odgovore, a nagađaju da je Kate jako lošeg zdravlja i da nije bila potpuno iskrena u videu u kojem je progovorila o dijagnozi. 

'Kate nije rekla istinu o raku. Lagala je, govori polovičnu istinu. Koju vrstu raka ima, koliko dugo će se liječiti? Stanje je možda i puno gore nego što mislimo', pišu. 

Kate Middleton
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Činjenica je da Kate u javnosti službeno nije bila od Božića, a kako tvrde britanski mediji, uskoro bi mogla izaći iz kuće i to zbog važnog razloga. Kate razmatra opciju pojavljivanja u Londonu na obilježavanju službenog rođendana kralja Charlesa, koji je 15. lipnja. Proslavit će ga u sklopu ceremonije 'Trooping the Colour'koja obilježava monarhov službeni rođendan više od 260 godina. 

Kate Middleton i kralj Charles.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Kate je poslala pismo Irskoj gardi, čija je kraljevska pukovnica i ispričala se što je propustila probu za 'Trooping the Colour'.'Cijenim sve koji su 'Trooping the Colour' vježbali mjesecima ove godine i uložili mnoge sate kako bi bili sigurni da su njihove uniforme i vježbe besprijekorne. Čast mi je biti vaša pukovnica i jako mi je žao što ne mogu pozdraviti ovogodišnju smotru. Molim vas, prenesite moje isprike cijelom puku. Nadam se da ću vas uskoro ponovno moći predstavljati. Proslijedite moje najljepše želje i puno sreće svima koji su uključeni', dodala je Kate.

kate middleton
WJ / Backgrid UK / Profimedia 

Upravo zbog riječi 'nadam se da ću vas uskoro ponovno moći predstavljati' izdvajaju se kao naznaka da bi se princeza mogla vratiti u javnost, iako njezino pojavljivanje nije potvrđeno. Sve glasnija su šuškanja kako bi mogla iznenaditi cijeli svijet i doći na ceremoniju. Povratak se očekuje jer se radi o važnom događaju, a to bi bila i svojevrsna javna podrška kralju jer se oboje bore protiv raka.

YouTube, i-Images / Eyevine / Profimedia Britanci strahuju zbog zdravlja njihove buduće kraljice Kate