'Kate će završiti isto kao i Diana. Znam kako izgleda nesreća, a ono što se dogodilo princezi Diani nije bila nesreća', komentira se ovih dana na društvenim mrežama. S obzirom na to da Kate Middleton nije viđena u javnosti mjesecima, a i nema novih informacija o njezinu zdravlju, javnost je zabrinuta. Ni princ William, njezin suprug, nije dao konkretne detalje o njezinu stanju. 

kate middleton
Martin Evans / Alamy / Alamy / Profimedia 

To je čudno i kraljevskom stručnjaku Timu Ewartu. 

'Nema nikakvih medicinskih informacija, ne znamo ni koju vrstu raka Kate ima, a niti na koje tretmane i terapije ide', rekao je. Kate je trebala doći na probu Irske garde uoči ceremonije 'Trooping the Color', ali zbog bolesti je to odgodila i nije ih mogla podržati kao njihova pukovnica. Ewart se ne slaže s time što Kate nije prisustvovala takvom važnom događaju. 

Kate Middleton.
ABC News/ screenshot 

Poslala im je pismo u kojem je istaknula kako je ponosna na sve i da cijeni što su vježbali mjesecima i posvetili sate kako bi sve bilo besprijekorno. 

'Biti vaš pukovnik i dalje je čast i jako mi je žao što ne mogu biti na ovogodišnjoj smotri pukovnika. Molim vas da prenesite moje isprike svima, nadam se da ću vas vrlo brzo opet moći predstavljati. Svima koji su uključeni želim puno sreće i šaljem lijepe želje’, poručila je Kate. Riječ je o prvom javnom oglašavanju otkako je krajem ožujka otkrila da ima rak i da ide na preventivnu kemoterapiju.

Kate Middleton
Splash News / Splash / Profimedia 

Njezin kalendar je prazan do kraja 2024. godine što znači da nisu planirani nikakvi događaji i aktivnosti na kojima bi se ona trebala pojaviti. Britanci strahuju za njezino zdravlje i većina pomišlja na najgore. 

'To što se ništa ne govori je znak', 'Buduća kraljica Kate umire', pisali su jedni, a drugi smatraju da se pretjeruje: 

'Žena odmara i brine o svom zdravlju, smirite se', 'Ne bi valjda trebala raditi dok se bori s opakom bolesti? Posvetila se sebi da se što brže oporavi'. 

YouTube, i-Images / Eyevine / Profimedia Britanci strahuju zbog zdravlja njihove buduće kraljice Kate